Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moscova ar putea extinde cooperarea pe Staţia Spaţială Internaţională

futurecdn.ne
statia spatiala internationala iss

Rusia ia în considerare continuarea cooperării pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) până în 2028, în pofida tensiunilor foarte puternice existente cu Occidentul din cauza invaziei Ucrainei, transmite duminică DPA.

"Considerăm că este posibil să continuăm să folosim ISS într-o configuraţie minimă până la construcţia unei staţii orbitale ruseşti, adică până în 2028", a declarat duminică ministrul rus al industriei, Denis Manturov, conform agenţiei ruse Interfax, citate de DPA.

Moscova ameninţase că va înceta cooperarea spaţială pe ISS după ce actualul contract expiră, în 2024, potrivit Agerpres.

Denis Manturov a susţinut că noua dată pentru încheierea acestei cooperări îi va permite Rusiei să-şi asigure continuitatea programului său spaţial, adăugând că acesta este singurul mod de a proteja expertiza tehnică şi industrială rusă, precum şi imaginea şi independenţa Rusiei ca naţiune care explorează cosmosul.

Anterior, şeful programului spaţial rusesc cu echipaje umane, fostul cosmonaut Serghei Krikaliov, a declarat că speră ca Guvernul de la Moscova să extindă actualul acord pentru a continua folosirea comună a ISS. Această declaraţie a fost făcută după ce şeful agenţiei spaţiale ruse Roskosmos, Iuri Borisov, a anunţat că această cooperare se va încheia după 2024, dar fără a preciza o dată exactă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.