Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moscova deschide școlile, dar prelungește restricțiile pentru a limita răspândirea COVID-19

Cristi Șelaru
Moscova Piața Roșie

Moscova a prelungit până pe 21 ianuarie toate restricţiile adoptate pentru a limita răspândirea maladiei COVID-19, cu excepţia unei dispoziţii ce prevede revenirea elevilor în şcoli începând de luni, a anunţat joi primarul Serghei Sobianin, citat de Reuters, potrivit AGERPRES.

Citește și: O altă platformă de social media blochează accesul lui Donald Trump din motive de 'siguranță publică'

Rusia, care a lansat luna trecută o campanie de vaccinare voluntară cu vaccinul propriu Sputnik V, a reuşit să evite impunerea unui nou lockdown strict la nivel naţional, aşa cum a procedat în primăvara anului trecut în timpul primului val al pandemiei de coronavirus, optând, în schimb, pentru măsuri bazate pe restricţii locale.

Primarul Sobian a spus că programul de vaccinare s-a intensificat la Moscova, unde mii de oameni sunt vaccinaţi în fiecare zi, dar numărul persoanelor spitalizate continuă să se menţină la un nivel ridicat, ceea ce înseamnă că doar o reducere graduală a restricţiilor este deocamdată posibilă.

"Voi fi cât se poate de direct. Decizia de a renunţa la învăţământul la distanţă pentru licee a fost una foarte dificilă", a scris Serghei Sobianin într-un mesaj publicat pe site-ul său.

Primarul moscovit a avertizat că riscul de infectare rămâne ridicat şi că depistarea unui singur caz de COVID-19 în rândul elevilor va avea ca rezultat revenirea temporară a întregii clase la cursurile de predare online.

Restricţiile impuse la Moscova prevăd ca barurile şi restaurantele să se închidă mai devreme, măştile sanitare trebuie purtate în magazine şi în transportul public, iar firmele trebuie să limiteze numărul de angajaţi care lucrează în birouri.

Rusia a raportat miercuri 22.850 de cazuri noi de COVID-19, dintre care 4.320 au fost confirmate la Moscova. De la începutul pandemiei, numărul infectărilor cu noul coronavirus raportate în Rusia a ajuns la 3.471.053.

Bilanţul deceselor cauzate de maladia COVID-19 în această ţară este de 63.370.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.