Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moscova îi 'trolează' pe britanici: Adresa Ambasadei Marii Britanii din Rusia, schimbată în onoarea separatiștilor proruși din Ucraina

themoscowtimes.com
Moscova Rusia

Primăria Moscovei anunţă luni că urmează să denumească o zonă situată în apropierea sediului Ambasadei Regatului Unit în onoarea unor separatişti proruşi din estul Ucrainei, care luptă împreună cu Rusia împotriva forţelor Kievului, susţinute de către Occident, relatează AFP și news.ro.

Această zonă, care nu avea un nume până acum, situată de-a lungul unei chei în centrul capitalei ruse, nu departe de strada Novi Arbat, urmează să primească numele ”republicii populare” autoproclamate la Lugansk (LNR), anunţă într-un comunicat primăria.

Municipalitatea precizează că a ales acest nume în urma unui vot online la care au particpat 100.000 de persoane.

Această decizie are loc la o zi după ce Rusia a anunţat că a cucerit întreaga regiune Lugansk, în estul Ucrainei.

Rusia poartă, de la 24 februarie, o ofensivă în Ucraina, susţinută - dplomatic şi prin livrări de armament - de capitale din Occident, inclusiv de către Londra.

La sfârşitul lui iunie, Primăria Moscovei a schimbat adresa oficială a Ambasadei Statelor Unite în Rusia, în onoarea separatiştilor proruşi din ”republica populară” autoproclamată la Doneţk (DNR), situată de asemenea în estul Ucrainei şi nerecunoscută în plan internaţional, la fel ca LNR.

Acest nume a fost dat uneiintersecţii fără nume din apropierea sediului ambasadei americane. Numele străzilor din jurul misiunii nu au fost schimbate.

Noua adresă oficială a Ambasadei americane a fost ales tot în urma unui vot online, organizat de către autorităţile moscovite, la care au participat peste 280.000 de persoane.

În ceea ce priveşte misiunea diplomatică a Londrei, Primăria Moscovei nu precizează dacă i-a schimbat adresa oficială.

Această ”diplomaţie a numelor de străzi” aminteşte o decizie asemănătoare a Statelor Unite.

În 2018, o porţiune a bulevardului pe care se află Ambasada Rusiei la Washington a fost denumită ”Boris Nemtsov Plaza”, numele unuiopozant al lui Vladimir Putin, asasinat în 2015 în apropiere de Kiremlin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.