Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moscova începe rusificarea teritoriilor ocupate în Ucraina: Departament special înființat pentru restaurarea zonelor afectate

Instagram
tancuri armata rusa

Lucrările de restaurare a teritoriilor „eliberate” din Ucraina și Donbass, a căror infrastructură a fost afectată în timpul ostilităților, vor fi efectuate de un departament special rus. Acest lucru a fost declarat jurnaliștilor vineri de vicepremierul Federației Ruse, Marat Hușnullin, relatează TASS. "Am creat un departament special, care include toate organismele interesate", a spus el.

Khusnullin a adăugat că programul este gândit pe mai multe zile. "Avem sarcini pentru o zi, o săptămână, o lună, până la Anul Nou. Punem astfel de lucrări", a adăugat el.

Vicepremierul a mai precizat că Departamentul are în plan refacerea tuturor drumurilor și a locuințelor distruse. Al doilea set de măsuri, la care se lucrează, de asemenea, este refacerea economiei teritoriilor afectate. Potrivit acestuia, "au fost pregătite o serie de măsuri pentru lansarea rapidă a sistemului financiar". De asemenea, multe aspecte trebuie abordate în domeniul sprijinului agricol, a continuat el.

Pe 8 mai, Khusnullin a vizitat Mariupol, Volnovakha, Lugansk și alte orașe din Donețk și Lugansk, unde a vorbit și cu localnicii. El a subliniat că este necesar să se desfășoare activități la scară largă în ceea ce privește acordarea de asistență umanitară și a adăugat că este mult de lucru.

Mai târziu, pe 17 și 18 mai, vicepremierul a efectuat o călătorie pe teritoriul regiunilor Herson și Zaporijjea, inspectând orașele Herson și Melitopol. Acolo a spus că Rusia va fi implicată în restaurarea infrastructurii regiunilor. De asemenea, s-a raportat mai devreme că o coloană de echipamente rusești de la 70 de mașini și aproximativ 350 de specialiști în restaurarea infrastructurii a sosit din Rusia în Republica Populară Lugansk.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.