Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moscova își arată mușchii: 'Avioanele F-16 sunt inutile pentru Ucraina'

f-16

Adjunctul ministrului rus de externe, Serghei Riabkov, a susţinut luni că avioanele multi-rol americane F-16 sunt inutile din punctul de vedere al evoluţiei războiului din Ucraina, transmite dpa, scrie Agerpres.

Conform agenţiei ruse de presă Interfax, oficialul de la Moscova a afirmat că planurile occidentale, inclusiv instruirea pe F-16 a piloţilor ucraineni, nu vor contribui la obţinerea rezultatelor dorite împotriva Rusiei.

"Toate aceste eforturi sunt complet inutile. Capacităţile noastre sunt atât de mari, încât obiectivele operaţiunii militare speciale vor fi cu siguranţă atinse", a spus el, folosind denumirea oficială dată de ruşi războiului de agresiune declanşat în februarie anul trecut împotriva Ucrainei.

Riabkov a insistat că încercările Occidentului condus de SUA de a ataca securitatea Rusiei nu vor reuşi şi că este clar pentru ruşi că toate tipurile de arme despre care s-a discutat în vreun fel vor ajunge mai devreme sau mai târziu în Ucraina.

Preşedintele american Joe Biden a cedat în cele din urmă insistenţelor Kievului şi a aprobat în principiu livrarea către Ucraina a unor avioane de luptă produse în SUA, reaminteşte dpa. Americanii susţin şi instruirea piloţilor militari ucraineni. Nu s-au făcut deocamdată publice cifre despre dotarea forţelor aeriene ucrainene cu F-16.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.