Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moscova îşi explică planurile pe care la are cu regiunile separatiste din Ucraina

Stratfor
lugansk si donetk

Rusia nu intenţionează să integreze în componenţa sa autoproclamatele republici Doneţk şi Lugansk, ci pledează pentru aplicarea completă a acordurilor din 2015 de la Minsk, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, dezminţind astfel informaţii apărute anterior în presa occidentală, potrivit RIA Novosti şi Interfax, transmite şi agerpres.

"Este absurd!", a exclamat Peskov, într-un comentariu la informaţiile difuzate de agenţia de presă Bloomberg, potrivit căreia Moscova ar avea un plan care presupune separarea regiunilor Doneţk şi Lugansk de Ucraina şi apoi integrarea treptată a acestora în componenţa statului rus.

Până aici a fost! Marea Britanie ÎNCHIDE liberul acces înainte de 8 iunie

"Timp de mai mulţi ani, atât preşedintele Vladimir Putin, cât şi oficiali la diferite niveluri au declarat că Moscova nu va încerca să integreze autoproclamatele republici Doneţk şi Lugansk" din estul Ucrainei, a insistat Peskov, adăugând că există "un singur plan - de a se obţine aplicarea acordurilor de la Minsk".

Întrebat dacă Moscova vede Doneţkul şi Luganskul în componenţa Ucrainei, Peskov a declarat: "Aceasta este problema internă a Ucrainei".

Kievul şi separatiştii au semnat în februarie 2015 la Minsk, în urma unei medieri franco-germane şi în prezenţa preşedintelui Vladimir Putin, un acord destinat să aducă pacea în Donbas. În realitate, conflictul declanşat 2014 în estul Ucrainei, soldat cu peste 10.000 de morţi până acum, s-a transformat într-un conflict îngheţat, a cărui rezolvare nu se întrevede la orizont.

Ruşii l-au identificat PROVIZORIU pe 'creierul' atacului terorist din Sankt Petersburg / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.