Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moscova plătește scump războiul din Ucraina: Statele Unite nu vor mai trata Rusia ca pe o țară cu economie de piață

rusia sua

Statele Unite nu vor mai trata Rusia ca pe o țară cu economie de piață, a declarat joi Departamentul de Comerț, revocând statutul acordat în urmă cu două decenii care limita calculul taxelor antidumping asupra mărfurilor rusești, notează Reuters.

Departamentul de Comerț a declarat că analiza sa a constatat că implicarea „extensă” a guvernului în economia rusă a dus la prețuri și costuri distorsionate, ceea ce a spus că nu reflectă cu exactitate dacă companiile rusești stabilesc prețuri corecte la importurile în Statele Unite.

„Această decizie oferă Statelor Unite capacitatea de a aplica întreaga forță a legii antidumping a SUA pentru a aborda distorsiunile pieței cauzate de interferența tot mai mare a guvernului rus în economia lor”, a declarat Departamentul de Comerț într-un comunicat.

Washingtonul a acordat Rusiei statutul de economie de piață în 2002, un pas esențial pentru admiterea Rusiei la Organizația Mondială a Comerțului (OMC) în 2012.

Anul trecut, Camera de Comerț Americană din Rusia a declarat că Moscova va putea contesta orice decizie a SUA de a retrage Rusia de statutul său de economie de piață la OMC.

Cu toate acestea, relațiile Moscovei cu Occidentul s-au deteriorat dramatic de la invadarea Ucrainei de către Rusia.

Statele Unite, împreună cu alte țări occidentale, au impus sancțiuni ample menite să întrerupă Rusia din punct de vedere economic, după ce Moscova a trimis trupe în Ucraina în februarie, în ceea ce ea numește o „operație militară specială”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.