Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moscova şi-a exprimat speranţa pentru 'un contact' între Vladimir Putin şi Joe Biden

vestidinrusia.ro
putin biden sua rusia

Moscova şi-a exprimat joi speranţa pentru "un contact" între preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american Joe Biden "în următoarele zile", în toiul unui vârf de tensiune între Rusia şi ţările occidentale cu privire la Ucraina, informează AFP.

Citat de agenţiile de presă ruse, ministrul-adjunct al afacerilor externe al Rusiei, Serghei Riabkov, şi-a exprimat speranţa că un asemenea "contact între cei doi preşedinţi va avea loc în următoarele zile", precizând totodată că nu s-a convenit încă asupra vreunei date concrete.

"Acest contact este cu adevărat necesar, problemele se înmulţesc", în special în relaţiile bilaterale, a apreciat Riabkov. "Nu există înţelegere reciprocă asupra modului în care s-ar putea proceda pentru o detensionare a situaţiei în Europa", care "suscită o mare îngrijorare", a adăugat Riabkov, subliniind că această situaţie ar fi "unul dintre principalele subiecte de discuţie" între cei doi lideri.

Riabkov nu a precizat ce formă ar lua acest "contact", însă responsabili ruşi citaţi de agenţii de presă locale evocă un posibil summit virtual.

Subiectele de tensiune dintre Washington şi Moscova s-au înmulţit în ultimele luni, în pofida dorinţei de aplanare afişată de Putin şi Biden în timpul unui prim summit istoric, care a avut loc în iunie la Geneva.

Unul dintre principalele motive de discordie se referă la mişcările de trupe ruse în jurul Ucrainei, scena unui conflict armat între Kiev şi separatiştii proruşi din est, din 2014. În ultimele zile, SUA, NATO şi UE nu au încetat să-şi exprime îngrijorarea în legătură cu acest subiect, potrivit Agerpres.ro.

În timpul primului lor summit, Joe Biden şi Vladimir Putin au insistat asupra necesităţii de a dialoga, în pofida tensiunilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.