Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moscovici: 'Trump poate fi o oportunitate pentru Europa'

Pierre Moscovici

Poziţiile protecţioniste ale noului preşedinte american Donald Trump pot oferi, în mod paradoxal, 'o oportunitate' pentru Europa şi întărirea unităţii sale, a apreciat marţi comisarul european pentru afaceri economice şi financiare, Pierre Moscovici, transmite AFP, conform agerpres.

Adresându-se jurnaliştilor, Moscovici a subliniat 'necesitatea ca europenii să strângă rândurile rapid', pentru că 'numai uniunea europenilor ne poate salva de la declin', el invocând ocazia pe care o oferă, în opinia sa, summitul UE prevăzut să aibă loc vineri în Malta.

PERCHEZIŢII de amploare în Parlamentul francez. Anchetatorii sunt pe firul unui SCANDAL monstru

'Trump poate fi considerat o oportunitate pentru Europa, cea a impulsului, cea a uniunii, cea a relansării. Această situaţie nouă este purtătoare de oportunităţi', a adăugat comisarul european, subliniind că ''trumpismul' ne obligă să ne unim mai mult'.

Referindu-se la recentul ordin antiimigraţie emis de Donald Trump, comisarul francez a afirmat că 'nu poate decât să împărtăşească convingerile Angelei Merkel', cancelarul german. 'Nu putem discrimina cetăţenii lumii în funcţie de religia lor, să stigmatizăm o religie pentru că a existat o anumită ameninţare, iar caracterul antimusulman al acestui ordin executiv nu este acceptabil', a adăugat Moscovici.

'Această Americă nu este conformă cu valorile care ne sunt comune, cu cele care au făcut măreţia acestei ţări (SUA - n.red). Nu ne putem recunoaşte în ea', a insistat Pierre Moscovici. 'Rolul Europei este să construiască poduri umane, să apere modelul european bazat pe clasele mijlocii, să nu renunţe la lupta împotriva schimbărilor climatice', a mai pledat oficialul european.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.