Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mosora (Asociaţia Familiilor Numeroase): Avem o discrepanţă foarte mare între populaţia mai săracă care face copii tocmai pentru a avea diferite beneficii socia

stockfresh.com
familie

Mihaela Mosora, membru în Asociaţia Familiilor Numeroase din România, susţine că există o discrepanţă între populaţia mai săracă, cea care face copii tocmai pentru a avea diferite beneficii sociale, precizând că nu este normal acest lucru, şi clasa de mijloc care nu face copii deşi ar putea să facă şi să investească în educaţia lor, potrivit news.ro.

Mihaela Mosora a declarat, luni, la Prima News, că natalitatea a scăzut deşi noi trăim mai bine decât părinţii noştri.
“Trăim mai bine decât au trăit părinţii noştri, dar cu toate astea natalitatea a scăzut. 70% dintre cuplurile din România nu fac copii”, a afirmat Mihaela Mosora.
Ea a precizat că natalitatea este o problemă strasantă deoarece este legată de tot ceea ce înseamnă economie.
“Natalitatea e o problemă stresantă pentru noi că este legată de tot ceea ce înseamnă economie până la urmă. Forţa de muncă este principalul motor al economiei, fără oameni, fără populaţie activă nu avem o creştere economică, bunăstarea o să scadă. Este importantă natalitatea, şi demografia şi evoluţia în viitor a populaţiei”, a explicat Mihaela Mosora.
Ea consideră că există o stigmatizare a familiilor care au de la trei copii în sus.
“Avem o discrepanţă foarte mare între populaţia mai săracă care face copii şi care face copii tocmai pentru a avea diferite beneficii sociale, ceea ce nu este normal. Copiii aceia nu sunt educaţi şi noi vrem o populaţie educată. Cumva clasa de mijloc, care ar putea să facă copii, ar putea să investească în educaţie, nu face copii. Şi poate clasa de sus chiar îşi permite şi chiar face copii. Există o stigmatizare a familiilor cu mai mulţi copii. Toată lumea când se gândeşte la o familie numeroasă, la o familie de la trei copii în sus se gândeşte că au făcut copii pentru că aveau nevoie de bani, nu că au făcut copii pentru că şi-au dorit copii”, a transmis Mihaela Mosora, membru în Asociaţia Familiilor Numeroase din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.