Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mossad-ul încearcă să-și spele rușinea după atacul sângeros din 7 octombrie: Presupus atac terorist cu implicarea Hezbollah, dejucat în Brazilia

romanialibera.ro
Mossad Israel

Poliţia din Brazilia a arestat miercuri două persoane despre care susţine că plănuiau un atac terorist împotriva comunităţii evreieşti din Brazilia, relatează dpa, conform AGERPRES.

Serviciul de informaţii externe Mossad a anunţat că a colaborat cu autorităţile braziliene şi a "dejucat" atacul care viza ţinte israeliene şi evreieşti.

Atacul a fost "plănuit de organizaţia teroristă Hezbollah, dirijată şi finanţată de regimul iranian", susţine Mossad.

"A existat o reţea extinsă care a operat şi în alte ţări", a adăugat sursa citată.

Poliţia federală din Brazilia susţine că două mandate de arestare temporare şi 11 mandate de căutare şi confiscare au fost emise în statele Minas Gerais, Sao Paulo şi districtul federal Brasilia.

Operaţiunea la nivel naţional a avut drept scop prevenirea actelor de terorism şi adunarea de dovezi privind posibile recrutări de brazilieni pentru a comite acte extremiste în ţară, a afirmat poliţia.

Persoanele inculpate pentru înfiinţarea sau alăturarea la o organizaţie teroristă şi plănuirea de acţiuni teroriste riscă o pedeapsă maximă de 15 ani şi 6 luni de închisoare.

Organizaţia centrală a comunităţilor evreieşti din Brazilia, CONIB, şi-a exprimat "preocuparea enormă" în legătură cu arestările într-o postare pe reţeaua de socializare X.

"Terorismul, sub toate formele sale, trebuie combătut şi respins de întreaga societatea braziliană", a adăugat CONIB.

Gruparea Hezbollah este foarte activă de peste 30 de ani, în special în triunghiul format din Paraguay, Argentina şi Brazilia, potrivit serviciilor de informaţii.

Hezbollah are legături cu mişcarea palestiniană Hamas, care controlează Fâşia Gaza, şi este considerată cel mai important aliat non-statal al Iranului. Acesta face parte din autointitulata "Axă a rezistenţei", care reuneşte mai multe miliţii cu scopul declarat de a lupta împotriva duşmanului de moarte al Iranului, Israel.

Au existat confruntări violente repetate între armata israeliană şi Hezbollah la frontiera cu Liban din octombrie, din cauza campaniei militare israeliene în Fâşia Gaza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.