Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moșteanu nu e impresionat de sesizarea la CCR făcută de Cîțu: Moţiunea de cenzură îşi urmează cursul

inquamFOTO/Octav Ganea
ionut mosteanu

Liderul deputaţilor USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, a declarat, miercuri, că sesizarea la Curtea Constituţională privind existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Guvern reprezintă "încă una din încercările disperate ale premierului Florin Cîţu de a rămâne agăţat de scaunul de la Palatul Victoria", menţionând că moţiunea de cenzură îşi urmează cursul, potrivit Agerpres.

"Este încă una din încercările disperate ale lui Florin Cîţu de a rămâne agăţat de scaunul de la Palatul Victoria. Am văzut că au inventat şi acea problemă cu semnăturile. A trecut aproape o săptămână şi niciunul dintre cei 122 de semnatari nu a spus că nu vrea să susţină moţiunea în continuare. Au făcut tot ce au putut să o blocheze, fac în continuare. Moţiunea îşi urmează cursul, nu este nimic neconstituţional. Singurul abuz la adresa Constituţiei este cel făcut de tandemul Cîţu-Colacu zilele acestea", a afirmat Moşteanu, întrebat în legătură cu sesizarea la CCR.

El a spus că dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură trebuie să se realizeze cât mai curând în Parlament, cel mai probabil marţea viitoare.

"Dacă moţiunea nu va trece, înseamnă că se consfinţeşte alianţa PNL-PSD, se consfinţeşte acest blat şi acest USL 2.0", a adăugat Moşteanu.

Premierul Florin Cîţu a depus la Curtea Constituţională o sesizare cu privire la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională dintre Parlament şi Guvern pe tema moţiunii de cenzură a USR PLUS şi AUR, în care se invocă o conduită "neconstituţională, deopotrivă neloială şi abuzivă, faţă de autoritatea executivă", întrucât moţiunea de cenzură a fost iniţiată, depusă şi comunicată cu "încălcarea dispoziţiilor constituţionale ale articolului 113 alineat (2) din Constituţie".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.