Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Motivaţiile rasiste ale lui Philip Manshaus, autorul atacului armat dintr-o moschee de lângă Oslo, confirmate de poliția norvegiană

Video Blocks
Norvegia

Poliţia norvegiană a confirmat marţi motivaţiile rasiste ale lui Philip Manshaus, autorul atacului armat dintr-o moschee în apropiere de Oslo la începutul lunii august, stabilind că el şi-a ucis de asemenea sora vitregă pentru că era de origine chineză, relatează France Presse, potrivit Agerpres.

În vârstă de 22 de ani, Manshaus a fost arestat după ce a deschis focul pe 10 august la centrul islamic Al-Noor din Baerum, o suburbie rezidenţială a capitalei Oslo, fără să facă răniţi grav. Trupul surorii sale vitrege în vârstă de 17 ani a fost descoperit mai târziu la domiciliul lor.

Citește și: Adevarul despre pensii- Dan Barna aruncă bomba

Adoptată de partenera tatălui lui Manshaus, Johanne Zhangjia Ihle-Hansen a fost ucisă cu patru gloanţe, a declarat poliţia norvegiană într-un comunicat.

Explicaţiile suspectului şi constatările tehnice precum absenţa unei lupte "coroborează versiunea conform căreia ea a fost ucisă din cauza a ceea ce autorul crimei consideră o rasă întrucât ea era de origine asiatică", a explicat un responsabil al poliţiei, Pal-Fredrik Hjort Kraby, la canalul TV2.

Citește și: Interesant! Procurorul care se ocupă de cazul Caracal a intrat în concediu medical

Poliţia ezita până acum între două piste, cea a unei crime rasiste şi cea potrivit căreia Johanne Zhangjia Ihle-Hansen ar fi putut fi ucisă în timp ce încerca să se opună planurilor fratelui său vitreg.

Plasat în detenţie provizorie în aşteptarea condamnării, Manshaus recunoaşte faptele, dar respinge acuzaţiile de "act terorist" şi "omucidere" împotriva sa.

Pe 9 septembrie, în timpul unei audieri la tribunal privind prelungirea detenţiei, el a făcut un salut nazist în faţa presei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.