Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Motivul important pentru care ar trebui să vă blurați casa pe Google Maps

mirror.co.uk
blur google maps

Atunci când folosești Street View de pe Google Maps, poate ai observat că unele proprietăți sunt estompate complet, făcând imposibilă observarea detaliilor, anunță ladbible.com. Deși este o practică obișnuită în cazul fețelor și al plăcuțelor de înmatriculare, Google nu estompează în mod obișnuit clădirile, chiar și pe cele rezidențiale - pe Street View, dar ar putea fi ceva ce ați dori să solicitați.

Dacă permiteți oricui are acces la internet să vă privească de aproape casa, acest lucru nu este lipsit de probleme potențiale - pot apărea probleme legate de confidențialitate dacă este posibil să se vadă prin ferestrele din interiorul casei dumneavoastră, dar poate dezvălui și locul unde sunt lăsate pachetele și coletele de către șoferii de livrări, ceea ce vă poate expune la riscul de a vă fi furate bunurile.

Le poate permite infractorilor să cerceteze toate punctele de acces sau de intrare pe proprietatea dvs., precum și să verifice dacă există camere de luat vederi sau alte măsuri de securitate, ajutându-i pe potențialii spărgători să își facă un plan înainte de a pătrunde în locuința dvs.

Din fericire, pentru cei dintre noi care țin la intimitate, este relativ simplu să faceți ca Google să vă estompeze casa. Va trebui să intrați pe Google Maps de pe computer - deoarece cererea de estompare nu este disponibilă prin intermediul browserului său pentru iOS și Android - și să introduceți adresa casei dumneavoastră.

În secțiunea "De ce raportați această imagine", utilizați instrumentul "Request blurring" (Solicită blurarea) și selectați "My home" (Casa mea).

Este important de reținut că aceasta este o schimbare permanentă, așa că, dacă, indiferent de motiv, credeți că ați putea beneficia de faptul că locuința dvs. nu este blurată pe Street View, nu solicitați să fie blurată.

Pe pagina sa, Google explică:

"Google ia o serie de măsuri pentru a proteja confidențialitatea persoanelor fizice atunci când imaginile Street View sunt publicate pe Google Maps.

Dacă observați că fața sau numărul de înmatriculare necesită o estompare suplimentară sau dacă doriți să vă estompăm întreaga casă, mașină sau corp, trimiteți o cerere utilizând instrumentul "Raportează o problemă".

Tehnologia de ultimă generație de estompare a fețelor și a plăcuțelor de înmatriculare, care este concepută pentru a estompa fețele și plăcuțele de înmatriculare identificabile în cadrul imaginilor contribuției Google în Street View.

Dacă observați că fața sau numărul de înmatriculare necesită o estompare suplimentară sau dacă doriți să vă estompăm întreaga casă, mașină sau corp, trimiteți o cerere utilizând instrumentul "Raportează o problemă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.