Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Motivul INCREDIBIL pentru care autoritățile din Belgia refuză să extrădeze un român condamnat pentru furt

cugetliber.ro
inchisoare

Instanțele din Belgia refuză să extrădeze un român condamnat definitiv pentru furt, motivul fiind că în România și-ar executa pedeapsa în condiții inumane.

Bărbatul a fost condamnat în 2010 la trei ani de închisoare cu executare pentru furt de instanțele din România. Problema condițiilor de detenție în închisorile din țara noastră a fost pusă în discuție de avocat, iar instanța din Belgia a cerut date suplimentare autorităților române. După ce au analizat actele, autoritățile belgiene au respins extrădarea, motivând că există "riscul evident al unui tratament inuman și degradant", potrivit Digi24.

Citește și Adrian Țuțuianu, vicepreședinte PSD: Ne înjură lumea pe stradă din cauza lui Dragnea. NU e normal să avem un lider de partid care nu poate ieși printre oameni

"Lipsa spațiului personal constituie, într-adevăr, o dovadă suficientă pentru a constata încălcarea articolului 3 din Convenția Europeană pentru Drepturile Omului. Instanța este de părere că autoritățile române nu oferă suficiente elemente care să poată compensa acest spațiu redus. Prin urmare, instanța a aplicat articolul 4 al legii cu privire la mandatele europene de arestare, articol ce prevede că punerea în executare a unui asemenea mandat poate fi refuzată dacă există motive întemeiate pentru a crede că drepturile fundamentale ale unui individ vor fi încălcate", a explicat instanța, precizează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.