Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Motivul ireal pentru care o femeie a răpit o fetiță de 11 ani

Jose P. Ortiz/Unsplash
rapire

O chinezoaică a fost condamnată recent la închisoare pentru că a răpit o fetiță de 11 ani, pe care intenționa să o crească pentru a deveni soția perfectă pentru fiul ei de 27 de ani, informează odditycentral.com.

Femeia, supranumită Yang, a întâlnit-o pe fata minoră la 13 februarie 2023, în timp ce vizita un sat din orașul Liupanshui, în provincia Guizhou din sud-vestul țării. Convinsă că aceasta ar fi o mireasă excelentă pentru fiul ei mult mai în vârstă, ea i-a întrebat pe părinții fetei dacă îi permit să se întoarcă cu ea în orașul Qujing, provincia Yunnan.

Tatăl fetei a refuzat propunerea, dar acest lucru nu a făcut decât să o determine pe femeie să meargă mai departe cu planul ei de rezervă. Ea a conspirat cu fiul ei de 27 de ani pentru a răpi fata, iar pe 14 februarie au așteptat ca ținta să fie singură acasă și au răpit-o.

La doar șase zile după ce a răpit-o pe fetița de 11 ani și a dus-o cu mașina la casa ei din Yunnan, Yang a fost arestată, iar fiul ei s-a predat patru zile mai târziu. La 15 decembrie, cei doi au fost condamnați la închisoare - doi ani pentru Yang și șapte luni pentru fiul ei - pentru răpire de copii și, chiar dacă au făcut apel la decizia instanței, o curte de apel a menținut sentința inițială luna trecută.

O sentință prea ușoară

Cazul și sentința pronunțată de instanță au provocat o indignare generală pe rețelele de socializare chinezești, marea majoritate a comentariilor susținând că perechea formată din mamă și fiu a scăpat prea ușor pentru infracțiunea lor.

"Nu înțeleg de ce sentințele pentru traficanții de copii sunt încă atât de blânde. Aceasta este cauza pentru care infracțiunile continuă. Profiturile sunt mai mari decât costurile", a scris o persoană.

"Șapte luni? De necrezut. Costul traficului de copii a devenit atât de scăzut acum? Practic, acest lucru încurajează crima", a comentat o altă persoană indignată.

Deși unii au comentat, de asemenea, diferența de vârstă dintre fata răpită și pretendentul ei, merită subliniat faptul că în China există o tradiție străveche a mireselor minore, în care fetele preadolescente sunt adoptate de familii pentru a fi crescute ca viitoare mirese pentru fiii lor. Practica a fost interzisă în 1950, dar se pare că ea continuă în zonele rurale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.