Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Motivul pentru care a fost arestat celebrul caricaturist tunisian Tawfik Omrane

leconomistemaghrebin.com
Tawfik Omrane

Celebrul caricaturist tunisian Tawfik Omrane a fost plasat joi în arest preventiv pentru că a "adus atingere demnităţii" altor persoane prin intermediul reţelelor de socializare, după publicarea unor caricaturi criticându-l pe şeful guvernului Ahmed Hachani, a declarat avocatul său pentru AFP, anunță Agerpres.

El a fost arestat joi în jurul orelor 17.00 la domiciliul său din Megrine, la periferia de sud a Tunisului, a adăugat Ayachi Hammami.

În vârstă de 64 de ani, caricaturistul a fost dus la o secţie de poliţie din Megrine unde a fost interogat timp de trei ore despre două caricaturi publicate la începutul lui august pe pagina sa "Omrane Cartoons" în care critică alegerea lui Hachani pentru postul de şef al guvernului, a precizat avocatul.

Un procuror a decis să-l plaseze în arest preventiv la finalul acestui interogatoriu, a adăugat el.

"Aceasta este o altă încălcare a libertăţii de exprimare care afectează de data aceasta un mare caricaturist", a deplâns Ayachi Hammami, de asemenea un oponent al politicilor preşedintelui Kais Saied.

Omrane a devenit cunoscut încă din anii 1980 pentru desenele sale politice. Arestarea sa a fost criticată vehement pe reţelele de socializare de multe personalităţi ale societăţii civile care au denunţat "un atac la adresa libertăţilor".

Preşedintele Uniunii Naţionale a Jurnaliştilor Tunisieni (SNJT) Mehdi Jelassi a cerut "eliberarea imediată" a caricaturistului.

SNJT, precum şi alte ONG-uri locale şi internaţionale denunţă în mod regulat un recul al libertăţilor în Tunisia de când preşedintele Kais Saied şi-a asumat puterile depline pe 25 iulie 2021.

Aceste ONG-uri denunţă, de asemenea, "intimidarea" jurnaliştilor prin urmăriri judiciare şi arestări "pur politice".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.