Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Motivul pentru care manifestanţii pro-palestinieni au blocat podul Gold Gate din San Francisco, SUA

flickr.com
golden gate

Manifestanţi pro-palestinieni au blocat luni podul Gold Gate din San Francisco, imagini aeriene arătând întreaga deschidere plină de trafic pe o direcţie, în timp ce benzile din cealaltă direcţie erau goale, transmite France24. Demonstranţii pro-palestinieni au blocat luni dimineaţă şi o autostradă care duce la trei terminale ale Aeroportului Internaţional O'Hare din Chicago, oprind temporar traficul de vehicule spre unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din ţară şi provocând dureri de cap călătorilor, scrie news.ro.

Protestul părea să facă parte dintr-o zi coordonată de acţiuni directe care au loc în diferite oraşe din întreaga lume, cerând încetarea focului în războiul Israelului din Gaza. Demonstranţii care blocau traficul aveau un banner pe care scria "Opriţi lumea pentru Gaza".

Grupul de protest A15 Action a declarat că coordonează o "blocadă în mai multe oraşe... în solidaritate cu Palestina".

"În fiecare oraş, vom identifica şi bloca principalele puncte de blocaj din economie, concentrându-ne asupra punctelor de producţie şi de circulaţie cu scopul de a provoca cel mai mare impact economic", a declarat grupul pe site-ul său.

Demonstranţii pro-palestinieni au blocat luni dimineaţă o autostradă care duce la trei terminale ale Aeroportului Internaţional O'Hare din Chicago

Aceștia au oprit temporar traficul de vehicule spre unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din ţară şi provocând dureri de cap călătorilor.

Protestatarii şi-au unit braţele şi au blocat benzile de pe Interstate 190 în jurul orei 7 dimineaţa, o demonstraţie despre care au spus că face parte dintr-o "blocadă economică globală pentru eliberarea Palestinei", potrivit lui Rifqa Falaneh, unul dintre organizatori.

Traficul în zona Golfului San Francisco a fost, de asemenea, blocat timp de câteva ore luni dimineaţa, în timp ce manifestanţii pro-palestinieni au închis ambele sensuri ale podului Golden Gate şi au blocat o porţiune de 27 de kilometri pe autostrada 880 în Oakland.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.