Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Motivul pentru care Marocul a interzis controversatul film britanic 'Lady of Heaven'

pressat.co.uk
Lady of Heaven

Autorităţile cinematografice marocane au interzis controversatul film britanic ”Lady of Heaven”, după ce a fost condamnat de consiliul religios al ţării. Filmul pretinde că spune povestea doamnei Fatima, fiica profetului Mahomed.

Consiliul a reclamat filmul de "părtinire dezgustătoare" şi i-a acuzat pe realizatori că au căutat "faima şi senzaţionalismul" şi că au "rănit sentimentele musulmanilor şi au stârnit sensibilităţi religioase", potrivit presei de stat marocane.

Criticile se concentrează pe modul în care regizorul şi clericul musulman şiit, Yasser Al-Habib, a portretizat figuri importante venerate în islamul sunit timpuriu, lăsând să se înţeleagă că există comparaţii între acţiunile lor şi cele ale grupării Statul Islamic din Irak, potrivit BBC.

Producătorul filmului, Malik Shlibak, i-a atacat pe cei care vor ca filmul să fie interzis pe reţelele sale de socializare, spunându-le că, dacă nu le place filmul, ar trebui să nu-l vadă, şi nu să ceară cenzurarea acestuia. De asemenea, el a mai spus anterior că nu toţi musulmanii doresc ca filmul să fie interzis, potrivit Mediafax.ro.

În urma protestelor din faţa unor cinematografe din Marea Britanie, lanţul britanic de cinematografe Cineworld a anulat toate proiecţiile filmului "The Lady of Heaven" pentru a "siguranţa" personalului şi a clienţilor săi.

Acest lucru, la rândul său, a stârnit furie inclusiv din partea unor musulmani care doreau să vadă filmul, deoarece un număr relativ mic de persoane a reuşit să îşi exercite voinţa într-un mod care pare să normalizeze cenzura pe motiv de blasfemie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.