Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Motivul pentru care părinții din Gaza le scriu copiilor numele cu cerneală neagră pe corp

mecaforpeace.org
palestinieni

Părinții din Gaza sunt atât de îngrijorați de moartea copiilor lor încât le scriu numele cu cerneală neagră pe corp pentru ca medicii să îi poată identifica în spitale, anunță CNN, citat de Insider.

"Am primit câteva cazuri în care părinții au scris numele copiilor lor pe picioare și pe abdomen", a declarat doctorul Abdul Rahman Al Masri, șeful departamentului de urgențe de la Spitalul Martirilor Al-Aqsa, pentru postul de televiziune.

Atacurile teroriste ale Hamas asupra Israelului, la 7 octombrie, au ucis peste 1.300 de persoane, inclusiv copii. De atunci, Israelul a bombardat Fâșia Gaza cu lovituri aeriene, ucigând peste 4.300 de palestinieni, inclusiv peste 1.700 de copii, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza, relatează Associated Press.

Părinții din Gaza sunt îngrijorați că "orice s-ar putea întâmpla" cu copiii lor și că nimeni nu îi va putea identifica, a declarat Al Masri pentru CNN.

El a adăugat: "Acest lucru înseamnă că ei simt că sunt vizați în orice moment și că pot fi răniți sau martirizați".

Copiii reprezintă aproape jumătate din populația regiunii, iar aceștia sunt adesea găsiți în spitale printre victime, a declarat un supraveghetor de spital pentru CNN.

Supraveghetorul camerei de la Spitalul Martirilor Al-Aqsa, care a refuzat să fie numit, a declarat pentru postul de televiziune că părinții care scriu numele copiilor lor pe părți ale corpului este un "fenomen nou".

"Mulți dintre copii sunt dați dispăruți; mulți dintre ei ajung aici cu craniul spart... și este imposibil să îi identifici; doar prin acest scris sunt identificați", a adăugat el.

Pe măsură ce "asediul complet" al Israelului continuă, sistemul de sănătate din Gaza este în pragul colapsului, spitalele rămânând fără medicamentele, apa și electricitatea necesare pentru a oferi tratament, au avertizat la începutul acestei luni oficialii palestinieni din domeniul sănătății și Comitetul Internațional al Crucii Roșii.

Dr. Iyad Issa Abu Zaher, directorul general al spitalului, a declarat că, după atacurile cu bombă ale Israelului din apropiere, în noaptea de sâmbătă spre duminică, spitalul este la capacitate maximă și nu poate primi noi pacienți.

"Răniții sunt la ușa sălilor de operație și unii peste alții, fiecare așteptându-și rândul pentru o operație", a declarat el pentru CNN.

Primele două convoaie de ajutoare au ajuns la palestinienii din Fâșia Gaza din Egipt, prin punctul de trecere Rafah, în weekend, a precizat duminică secretarul general adjunct al ONU pentru afaceri umanitare, într-o postare pe X.

"Dar au nevoie de mai mult, mult mai mult", a adăugat Martin Griffiths.

Într-o declarație de duminică, grupul de ajutorare al Națiunilor Unite în Fâșia Gaza, UNRWA, a declarat că lipsa de combustibil din convoiul de prim ajutor înseamnă că regiunea va rămâne fără apă, electricitate și spitale funcționale în următoarele trei-patru zile.

"Lipsa combustibilului va sugruma și mai mult copiii, femeile și oamenii din Gaza", a declarat Philippe Lazzarini, comisarul general al Agenției Națiunilor Unite pentru Ajutor și Lucrări în Palestina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.