Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Motocicletele omologate pentru 2020 în Moto GP nu vor putea fi modificate până anul viitor

Motocicletele omologate pentru 2020 în Moto GP, clasa regină a motociclismului viteză, nu vor putea fi modificate în cursul sezonului şi trebuie să fie folosite şi la începutul anului viitor, ca răspuns la criza coronavirusului, au anunţat joi instanţele acestui sport, citate de AFP.

Măsura vizează "reducerea costurilor, menţinând totodată o anumită echitate necesară spectacolului şi integrităţii acestui sport", a explicat o comisie a Federaţiei internaţionale de motociclism (FIM) într-un comunicat, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Avertisment! Consumul de alcool crește riscul de contractare a Covid-19 și înrăutățește efectele bolii

Concret, pentru ansamblul constructorilor, "nicio piesă omologată nu va putea fi schimbată în acest sezon 2020".

"Toţi constructorii vor trebui să înceapă sezonul 2021 cu piesele omologate în martie 2020. Ulterior vor putea fi efectuate ajustări conform actualului regulament", a indicat FIM.

Potrivit regulamentului, constructorii, cu excepţia unor dispense pentru ultimii sosiţi, nu pot îmbunătăţi performanţele motoarelor, iar piloţii nu pot folosi mai mult de două şasiuri diferite pe sezon.

Citește și: În continuare exportăm forța de muncă. 150 de lucrători în agricultură din România ajung în Marea Britanie

La categoriile inferioare, Moto2 şi Moto3, motocicletele nu pot fi modificate nici în acest an, nici în cel următor.

Anterior, a fost anunţat un ajutor financiar pentru echipele independente de la clasa MotoGP şi pentru toate echipele de la Moto2 şi Moto3.

Din cauza pandemiei, primele patru curse ale sezonului au fost anulate sau amânate. În prima cursă din Qatar, s-au disputat doar întrecerile de la Moto2 şi Moto3, cursa regină de MotoGP fiind anulată. Următoarele Mari Premii, din Thailanda, SUA şi Argentina, au fost amânate pentru partea a doua a sezonului, iar alte patru MP (Spania, Franţa, Italia şi Catalonia) au fost amânate sine die.

Citește și: Ultimă oră! Iohannis: ‘O majoritate parlamentară fără legitimitate votează măsuri populiste’

Inactivitatea forţată, datorată acestor amânări şi măsurilor de izolare în vigoare în lumea întreagă, afectează financiar echipele, iar o eventuală reducere a numărului de Mari Premii ar duce la scăderea veniturilor lor comerciale şi din sponsorizare.

Următorul Mare Premiu prevăzut este cel al Germaniei, pe 21 iunie la Sachsenring. Adunările cu un număr mare de participanţi, precum competiţiile sportive sau concertele, sunt însă interzise în această ţară cel puţin până pe 31 august.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.