Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MotoGP: 'Marquez a fost operat la braţ după un accident domestic, explică directorul echipei, Alberto Puig'

www.motorsport.com
Marc Marquez

Alberto Puig, managerul echipei Honda, a explicat joi că pilotul spaniol Marc Marquez, campionul mondial en titre la clasa MotoGP, a fost supus luni unei noi operaţii la braţul drept din cauza unui ''accident casnic'', acesta rănindu-se când încerca să deschidă o uşă de sticlă, scrie AFP, potrivit Agerpres.

''A avut un accident casnic la domiciliul său în timp ce încerca să deschidă o uşă de sticlă. Acest lucru i-a provocat lui Marquez o mare durere şi i-a rupt placa plasată pe humerus'', a spus Puig.

Marquez, campionul mondial en titre la clasa MotoGP, a fost operat pentru a doua oară la braţul drept, luni, după fractura suferită în timpul Marelui Premiu al Spaniei, rămânând internat timp de 48 de ore.

Această nouă intervenţie chirurgicală, după cea efectuată pe 21 iulie, în urma căzăturii suferite pe circuitul de la Jerez, a permis "înlocuirea plăcii de titan care i-a fost plasată pe humerus, pentru că aceasta se deteriorase din cauza unei acumulări de stres", a explicat atunci dr. Xavier Mir, chirurg în cadrul Spitalului Universitar Dexeus din Barcelona.

Citește și: Dialog cu scântei între Marius Tucă și Raed Arafat: ‘De ce să nu-l cunoști, când le știi pe toate?’, ‘Nu ești omul implicat direct, ca și profesionist’

"Prima operaţie a fost un succes, dar nu ne aşteptam ca această placă să nu fie suficientă. Creşterea stresului în zona operată a deteriorat placa, aşa că a fost îndepărtată şi înlocuită cu una nouă", a adăugat chirurgul.

Marquez, sextuplu campion mondial la MotoGP, a participat vinerea trecută la antrenamentele libere din cadrul Marelui Premiu al Andaluziei, dar apoi a declarat forfait pentru calificări şi cursa de duminică, încheiată cu victoria tânărului pilot francez Fabio Quartararo (Yamaha), cel care s-a impus şi în Grand Prix-ul Spaniei de la Jerez.

Următoarele trei Mari Premii din actualul sezon, perturbat de pandemia de coronavirus, sunt prevăzute la Brno (Cehia), pe 9 august, iar apoi în Austria, în zilele de 16 şi 23 august, pe circuitul Red Bull Ring din Spielberg, care a găzduit şi primele două curse din ediţia 2020 a Mondialului de Formula 1.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.