Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MotoGP: Spaniolul Alex Rins va fi pilotul echipei Yamaha în sezonul 2024

motogp.com
motogp

Pilotul spaniol Alex Rins, care concurează în prezent în Campionatul Mondial de MotoGP sub culorile echipei LCR, cu o motocicletă Honda RC 213 V, se va alătura echipei oficiale Yamaha în sezonul 2024, a anunţat miercuri fabricantul japonez, citat de EFE, potrivit Agerpres.

Rins (27 ani) a înregistrat mai multe victorii la categoria regină şi la categoriile inferioare ale motociclismului viteză (6 în MotoGP, 4 în Moto2 şi 8 în Moto3), cu un total de 58 de podiumuri (18 în MotoGP, 17 în Moto2 şi 23 în Moto3).

"Suntem încântaţi să-l avem pe Alex alături de Yamaha şi sperăm că va fi un mare atu, deoarece are o experienţă vastă ca pilot de MotoGP şi este cunoscut pentru talentul său natural şi pentru că a câştigat multe curse la această categorie", a declarat Lin Jarvis, conducătorul echipei nipone.

În prezent, Alex Rins se află în plin proces de recuperare după o fractură de tibie şi peroneu pe care a suferit-o în timpul curse de sprint din cadrul Marelui Premiu al Italiei de pe circuitul de la Mugello, accidentare în urma căreia a fost operat de două ori.

Alex Rins, care îl va înlocui pe italianul Franco Morbidelli, va fi coechipier la Yamaha cu pilotul spaniol Fabio Quartararo, câştigătorul titlului de campion mondial în 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.