Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Motorina primită cadou din partea României, a ajuns motiv de ceartă cu agricultorii la Chișinău

protest fermieri tractoare botosani

Motorina primită cadou din partea României nu a ajuns la fermierii moldoveni loviți de cea mai mare secetă din ultimii ani, deși a trecut o săptămână de la ceremonia oficială de la Ocnița în care cisternele de motorină intrau în Moldova, notează știri.md

Astfel, platforma politică DA, a cerut explicații responsabililor de la Ministerul Agriculturii, dar și celor de la Agenția Rezervelor Materiale.

Într-un comunicat de presă emis se precizează că aceștia au primit mai multe apeluri de la fermierii nedumeriți de această situație.

În context, Platforma DA vrea să afle:

- De ce motorina a fost stocată la nordul republicii;

- Cum a fost identificată compania petrolieră, la care este depozitată motorina;

- Cum va fi distribuită prima tranșă a motorinei și dacă acest subiect a fost consultat cu reprezentanții agricultorilor afectați de secetă;

- Dacă e adevărat ca prima tranșă de combustibil va fi repartizată pentru raioanele de nord, deși cele mai afectate zone sunt în sudul și centrul țării.

Ofițerul de presă al Ministerului Agriculturii, Ecaterina Grigorean, a declarat că responsabilă de distribuția motorinei este Agenția Rezerve Materiale, şi nu ministerul.

Prima tranșă de combustibil, 1.200 de tone, a ajuns acum o săptămână în țară pe acorduri de fanfară, în cadrul unei ceremonii oficiale organizate la Ocnița.

Combustibilul va ajunge la fermierii afectați de secetă care au protestat, în luna decembrie, în fața Guvernului, a Parlamentului și au cerut ajutor din partea autorităților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.