Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Motorul de rachetă nord-coreean NU ar putea fi folosit pentru a lovi SUA

racheta

Motorul de rachetă testat de Coreea de Nord la sfârşitul săptămânii trecute pare a fi destinat lansării de sateliţi, mai degrabă decât unei rachete balistice intercontinentale, a afirmat luni John Schilling, expert american în domeniul aerospaţial, citat de Yonhap şi Reuters, scrie agerpres.ro

Opinia lui Schilling a fost inclusă într-un raport al site-ului de internet 38 North, dedicat analizelor asupra Coreei de Nord.

Laura Codruța Kovesi ATACĂ de la Strasbourg: Șefa DNA face cereri EXTREME


"Cu patru motoare de ghidare şi un singur nucleu, motorul este probabil destinat utilizării independente, nu în grupuri. Dintre proiectele de rachete nord-coreene pe care le cunoaştem în prezent, acest motor s-ar potrivi cel mai bine ca a doua treaptă a unui nou vehicul pentru lansarea sateliţilor, cunoscut provizoriu ca Unha-9", susţine expertul, care crede că diametrul propulsorului este prea mare pentru oricare din rachetele cunoscute dezvoltate de Coreea de Nord. 

Testul nord-coreean dovedeşte progrese "semnificative", a declarat luni un purtător de cuvânt al ministerului apărării din Coreea de Sud, citat de Reuters. El a precizat că forţa de propulsie dezvoltată de motor şi utilizările posibile ale acestuia mai trebuie analizate. 

Kim Dong-yub, de la Institutul pentru Studii privind Extremul Orient din Seul, şi-a exprimat convingerea că nord-coreenii au efectuat "un test cuprinzător pentru prima treaptă a unei rachete balistice intercontinentale".

Până la urmă S-A AFLAT: Întâlnire DE TAINĂ între Victor Ponta și Daniel Constantin / VIDEO


Joshua Pollack, de la publicaţia americană Nonproliferation Review, specializată în studiul armelor de distrugere în masă, atrage atenţia că cele patru duze de ghidare au mai fost văzute la rachetele cu rază lungă de acţiune folosite de Coreea de Nord pentru lansarea unor sateliţi în 2012 şi 2016, dar propulsorul principal este de un alt tip decât toate cele observate până în prezent la rachetele nord-coreene. Diametrul acestuia pare a fi corespunzător atât pentru prima, cât şi pentru a doua treaptă a unei rachete intercontinentale. 

Purtătorul de cuvânt al ministerului american al apărării, căpitanul Jeff Davis, a refuzat să ofere o evaluare precisă a testului, dar a afirmat că acesta "corespunde modelului observat la Coreea de Nord, de a continua dezvoltarea programului său de rachete balistice". 

Phenianul a afirmat în mod repetat că rachetele sale sunt parte a programului spaţial. Cu toate acestea, Consiliul de Securitate al ONU a interzis prin rezoluţii lansarea rachetelor din Coreea de Nord, pe motiv că experimentele pot constitui o acoperire pentru testarea unor arme cu rază lungă de acţiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.