Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MRP a semnat un Memorandum de Înțelegere cu organizațiile italiene INCA-CGIL și ITACA

arhiva MRP
minister MRP

Cea mai mare confederație sindicală din Italia și asociația transnațională ITACA au devenit partenerii Ministerului pentru Românii de Pretutindeni în demersurile de informare și protejare a românilor care muncesc în Peninsula Italiană, dar și în alte state europene.

Baza acestui parteneriat o reprezintă Memorandumul de Înțelegere pe care ministrul Natalia-Elena Intotero l-a semnat astăzi, 15 ianuarie, cu președintele Institutului Național Confederal de Asistență (INCA) CGIL, Morena Piccinini, și președintele ITACA, Andrea Malpassi.

Cu sprijinul acestor organizații puternice și bine reprezentate în întreaga Europă, MRP își propune să ajungă la cât mai mulți români, pentru ca aceștia să își cunoască drepturile și modalitățile de a și le exercita, să știe de ce facilități pot avea parte în statele-gazdă, în special în Italia (pensii, alocații, asistență medicală, ajutor de șomaj etc.) și să nu mai devină victime ale sclaviei moderne și muncii la negru.

Citește și: Reprezentanții CNMR și ARDP, după întâlnirea cu Ambasadorul Austriei la București: Vom merge oriunde este nevoie pentru a opri discriminarea românilor în Europa

Totodată, prin memorandumul semnat astăzi, ministerul va colabora cu INCA CGIL și ITACA pentru informarea cetățenilor români din Marea Britanie în ce privește Brexit.

Partenerii italieni și-au exprimat, cu acest prilej, aprecierea față de faptul că Guvernul României se preocupă de toți cetățenii români, inclusiv de cei aflați în străinătate, prin existența unui minister dedicat românilor de pretutindeni.

Institutul Național Confederal de Asistență (INCA) din cadrul CGIL are birouri de reprezentare în 26 de state: România, Austria, Belgia, Croația, Danemarca, Franța, Germania, Luxembourg, Marea Britanie, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.