Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MRU atac la social-democratii de caviar. REPLICA ISD: Nu primim lectii de tip vita Kobe

O dezbatere de natura doctrinara s-a nascut intre ACL si PSD. Pe de o parte cei din ACL prin vocea fostului premier Mihai Razvan Ungureanu sustine ca PSD-ul si liderul lui nu au nici o legatura cu social-democratia, in timp ce PSD prin intermediul Institutului Social Democrat (ISD) reclama faptul ca nu primesc lectii de social-democratie de la un mediocru intelectual.

Atacul a fost lansat de Mihai Razvan Ungureanu care a spus că nu crede că Ponta l-a citit pe Marx și a adăugat că s-ar bucura ca măcar jumătate dintre cei din PSD să știe de unde vine social-democrația.

Mihai Răzvan Ungureanu a făcut aceste precizări referitoare la PSD, în cadrul unui schimb de replici pe care l-a avut cu Mircea Geoană, la Jocuri de Putere, după ce senatorul PSD i-a reproșat că declarațiile sale despre PSD nu sunt fundamentate:

"Ce am spus eu este cât se poate de neutru, nu era un atac la persoană. M-aș bucura foarte mult, așa cum susțineți, ca în PSD să fie social-democrați. Mă îndoiesc să existe printe colegii dvs, să știe în cel mai simplu mod, intelectual și politic, de unde vine social-democrația în Europa. Nu cred că Victor Ponta l-a citit vreodat pe Marx. Nu cred asta. Mă îndoiesc de asta. Dvs puteați să fiți mult mai bine folosit de către partid. Dar în momentul în care se așează oameni care nu sunt capabili sa conducă, nu se găsea un loc pentru Mircea Geoană? (...)Eu cred că PSD se alimentează dintr-o generație epigonică. Diferența dintre Șova și alții este limpede”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu la Realitatea tv.

REPLICA a venit din partea Institutului Social Democrat:

"Institutul Social Democrat “Ovidiu Şincai”, in calitatea sa de promotor si garant al valorilor social democrate îşi exprimă indignarea si revolta cu privire la afirmaţiile domnului Mihai Răzvan Ungureanu, cu privire la lecturile politice şi credinţa în valorile social democrate ale membrilor PSD.

Aceste afirmaţii precum şi atacurile la persoană sunt departe de a-i face cinste domnului Mihai Răzvan Ungureanu, care ne serveşte o salata doctrinară popularo-creştin-democrată alături de vită Kobe şi băuturi fine. Aceste afirmaţii nu fac decât sa demonstreze mediocritatea intelectuala a domniei sale precum şi ecartul moral considerabil care îl desparte de imaginea unui om politic modern.

Partidul Social Democrat este un partid de stânga, modern şi progresist, un partid naţional cu vocaţie europeană, continuatorul tradiţiei de peste 120 de ani a social-democraţiei româneşti, care promovează doctrina social-democrată fundamentată pe principiile de libertate, dreptate socială, echitate, egalitate de şanse şi solidaritate.

Membrii PSD sunt social democraţi moderni, deschişi către schimbare, privită ca o urmare a voinţei politice şi nu ca un simplu răspuns la dezvoltarea naturală, organică a realităţi, au sensibilitatea socială caracteristică stângii, au întotdeauna grijă de grupurile sociale sau categoriile sociale vulnerabile, sărace, marginalizate, dar şi de minorităţi de orice fel, aspiră către egalitate şi incluziune, valori care transcend etnicitatea sau naţionalitatea.

Institutul Social Democrat sprijină procesul de modernizare doctrinară, întărirea şi dezvoltarea democraţiei în România. De-a lungul anilor mii de tineri oameni politici din toate partidele spectrului politic au învăţat la cursurile ISD, în conferinţe sau dezbateri şi despre valorile social democrate şi despre economie şi da, chiar şi despre enciclice papale creştin democrate.

Atragem atenţia domnului Ungureanu că doctrina şi ideologia nu se pot achiziţiona din bani publici la pachet cu parfumurile scumpe şi fotografiile Photoshopate, iar pregătirea oamenilor politici este un proces constant, continuu, laborios şi de durată, proces pe care Institutul Social Democrat şi Partidul Social Democrat îl tratează cu seriozitate, responsabilitate si maxima implicare.

Institutul Social Democrat, apreciază ca atacul meschin şi populist al dl Mihai Razvan Ungureanu la adresa valorilor social – democrate se datorează neştiinţei, neînţelegerii, ignorantei si oportunismului de care acesta a dat dovada in permanenţă în spaţiul public şi politic romanesc.", sustine ISD intr-un comunicat remis stiripesurse.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.