Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MS: 8.419 tineri medici s-au înscris la concursul de intrare în Rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie; examenul are loc duminică

medici

Un număr de 8.419 tineri medici s-au înscris la concursul de intrare în Rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie pe care Ministerul Sănătăţii îl organizează duminică. Examenul are loc în şase entre universitare, fiind disponibile 5.415 posturi, scrie News.ro.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, vineri, că 8.419 tineri medici s-au înscris la concursul de intrare în Rezidenţiat, examenul urmând aavea loc duminică.

“Ne-am pregătit pentru desfăşurarea Rezidenţiatului. Anul acesta am crescut numărul locurilor şi posturilor scoase la concurs şi am corelat numărul acestora cu necesarul de medici pe fiecare specialitate. Am suplimentat locurile pe specialităţi deficitare ca de exemplu epidemiologie şi medicină de familie pentru că avem un deficit de medici epidemiologici în spitale, dar şi de medici de familie în zonele rurale” a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

Aceasta a precizat că în 2018 se înregistrează cel mai mare număr din ultimii ani de absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie care s-au înscris la concurs.

„Avem un record de înscrişi din ultimii ani. După o analiză am constatat că, alături de creşterea numărului de locuri, ultimele măsuri din programul de guvernare pe care le-am aplicat, şi mă refer aici la creşterea salariilor medicilor şi programul de dotare cu echipamente medicale al spitalelor, au făcut ca medici care s-au îndreptat spre alte domenii, ca de exemplu industria farma, să dorească să lucreze în unităţile sanitare”, a declarat Sorina Pintea.

La fel ca în anii trecuţi, concursul de intrare în Rezidenţiat se va desfăşura în şase centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara. De asemenea, concursul va avea aceleaşi metodologie de organizare, tematică şi bibliogafie ca şi anul trecut.

În sesiunea din acest an, cei 8.419 tinerii medici, absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie vor concura pe un număr de 5.415 locuri şi posturi. Un număr de 4.730 locuri/ posturi sunt pentru medicină, 406 locuri/posturi pentru medicină dentară şi 225 pentru farmacie, 54 pentru ministere cu reţea sanitară proprie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.