Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MS a dat 'update' la lista medicamentelor pentru asiguraţi: Bolnavii vor putea achiziţiona medicamente inovative pentru o serie de noi afecţiuni

medicamente

Reprezentanții Ministerului Sănătății au precizat că Guvernul a aprobat hotărârea privind lista medicamentelor de care beneficiază asigurații în baza prescripției medicale„cu sau fără contribuție personală”. S-au introdus două noi molecule pe lista celor compensate și gratuite pentru bolnavi, potrivit mediafax.

Ministerul Sănătății a informat prin intermediul unui comunicat de presă, joi, că pacienții cu afecțiuni oncologice și neurologice vor beneficia de noi medicamente inovative introduse în lista medicamentelor compensate și gratuite, în contextul în care Guvernul a aprobat noua formă a listei medicamentelor de care vor beneficia asigurații.

Citește și: Ipoteza care dinamitează scena politică: Traian Băsescu sau Victor Ponta, premier!

„La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat astăzi (joi, n.r.) Hotărârea prin care modifică și completează HG nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asigurații, cu sau fără contribuție personală, pe bază de prescripție medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate”, se arată în comunicatul de presă.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că procesul de facilitare a accesului pacienților la tratamente de ultimă generație reprezintă o prioritate și că în acest sens, au fost introduse două noi molecule pe lista de medicamente compensate și gratuite pentru bolnavi.

Citește și: Ieșire distrugătoare la adresa lui Dan Barna: ‘Sper, într-o zi, să ajungeți unde vă e locul în cartea de istorie. La gunoi!’

„Continuăm și în acest an procesul de creştere a accesului pacienţilor la tratamente de ultimă oră, în acord cu programul de guvernare, prin extinderea listei de medicamente compensate și gratuite cu încă două molecule necesare pacienților cu scleroză multiplă și afecțiuni oncologice. Introducerea de noi molecule care fac obiectul unor contracte cost-volum asigură accesul unui numar cat mai mare de pacienţi la tratamente inovative”, a declarat Sorina Pintea.

Reprezentanții Ministerului Sănătății au precizat că în noua variantă a listei de medicamente de care vor beneficia asigurații incluși în programele de sănătate cu scop curativ în tratamentul ambulatoriu și spitalicesc se vor găsi două molecule noi.

Citește și: Rareș Bogdan, precizare de ultimă oră: Nu e adevărat!

„Vandetanibum și alemtuzumabum pentru care au fost încheiate contracte cost volum și care se utilizează în tratarea unor boli grave: neoplasmul tiroidian medular agresiv şi simptomatic și scleroza multiplă”, spun reprezentanții Ministerului.

Potrivit aceleiași surse, anul trecut au fost introduse în lista de medicamente compensate şi gratuite 37 de molecule noi care asigură tratamente inovative destinate mai multor arii terapeutice, de tipul afecţiunilor oncologice, bolilor cardiovasculare, HIV/SIDA, diabet, scleroză multiplă, atrofie musculară spinal sau boala Gaucher.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.