Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MS din Letonia cere interzicerea reclamelor la băuturile alcoolice

bauturi alcoolice

Ministerul Sănătăţii din Letonia a lansat vineri o nouă iniţiativă privind interzicerea reclamelor la băuturi alcoolice pe posturile de televiziune, de radio şi pe Internet, precum şi vânzarea de alcool la benzinării, a afirmat ministerul într-un comunicat, relatează Xinhua, potrivit agerpres.ro.

Ministerul a declarat că propunerile au fost incluse în planul său de acţiune pentru combaterea alcoolismului şi a reducerii consumului de alcool şi a efectelor sale nocive asupra sănătăţii publice. Planul de acţiune, elaborat pentru 2020-2022, prevede, de asemenea, îmbunătăţirea tratamentului şi a programelor de reabilitare pentru persoanele dependente de alcool.

Citește și: Cristi Danileț, propunere BOMBĂ după decizia CCR - Judecătorul CERE ELIMINAREA prevederii privind judecătorii specializați pe corupție din lege

"Consumul de alcool creşte de la un an la altul în Letonia, de aceea este esenţial să restricţionăm accesul la alcool şi să educăm oamenii cu privire la impactul său negativ asupra sănătăţii", a declarat ministerul în comunicat.

Citând studii ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), ministerul a declarat că restricţiile asupra publicităţii sunt considerate una dintre cele mai eficiente metode de reducere a consumului de alcool, în special în rândul tinerilor. Prin urmare, ministerul propune interzicerea reclamelor la alcool pe posturile de televiziune, de radio şi pe Internet.

Vezi și: Viorica Dăncilă dă de pereți cu Codrin Ștefănescu: 'Cred că și-a greșit meseria, scenarist i se potrivea. Nu există o listă neagră în PSD'

Planul include, de asemenea, restricţii asupra diverselor campanii de discount la produse alcoolice.

Pentru a limita accesul la băuturile alcoolice, Ministerul leton al Sănătăţii propune interzicerea vânzării de alcool la benzinării şi intensificarea controalelor asupra comercianţilor cu amănuntul pentru a preveni vânzările de alcool în rândul minorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.