Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MS Margareta a transmis o scrisoare de condoleanţe către familia fostului premier Shinzo Abe

MS Margareta

Custodele Coroanei, Margareta, a trimis, vineri, o scrisoare personală Împăratului Naruhito al Japoniei, în care a transmis din partea Casei Regale a României condoleanţe familiei fostului prim-ministru Shinzo Abe, alături de gânduri de sprijin şi compasiune naţiunii japoneze, arată un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Familiei Regale române.

Fostul premier al Japoniei, Shinzo Abe, a murit vineri după ce a fost împuşcat.

Abe, în vârstă de 67 de ani, susţinea un discurs de campanie în apropierea unei gări de tren din oraşul Nara, în vestul Japoniei, când a fost împuşcat de un atacator. Ştirea a fost transmisă de postul public nipon NHK.

Fostul premier a decedat la spitalul din Nara, unde a fost transferat după atac, a menţionat un înalt responsabil al Partidului Liberal Democrat, aflat la putere în Japonia, potrivit Agerpres.

Presupusul atacator, fost membru al Forţelor de autoapărare (armata niponă), a declarat după arestarea sa că a vrut să-l ucidă pe Abe pentru că era nemulţumit de acesta, a mai indicat NHK, citând surse din Ministerul Apărării. Suspectul, prezentat de NHK ca un anume Tetsuya Yamagami, ar fi tras înspre Abe două gloanţe folosind o armă improvizată.

Shinzo Abe a fost premierul Japoniei cu cel mai îndelungat mandat, din 2012 până în 2020, când a demisionat, din motive de boală, dar şi-a menţinut o prezenţă puternică pe scena politică, între principalele sale obiective numărându-se întărirea apărării Japoniei şi amendarea Constituţiei pentru a permite participarea ţării la misiuni militare în străinătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.