Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MUȘAMALIZARE Poliția britanică nu va demara nicio anchetă, după dezvăluirile din interviul şoc acordat de Lady Di în 1995

printesa Diana

Poliţia britanică a anunţat joi că nu va deschide o anchetă care să investigheze interviul şoc acordat în 1995 de prinţesa Diana unui jurnalist de la BBC, acuzat că a falsificat anumite documente pentru a obţine acea convorbire filmată, informează AFP.

"În urma unei examinări detaliate şi ţinând cont de sfaturile pe care le-am primit, am stabilit că nu este oportun să deschidem o anchetă penală pentru acele acuzaţii", a declarat Alex Murray, comandantul Poliţiei londoneze, într-un comunicat.

Citește și: Numire dubioasă făcută de USR în funcția de subprefect al județului Alba: Fost șef de post de poliție cu diplomă de la o ‘universitate’ desființată

Interviul realizat pentru emisiunea "Panorama" şi vizionat de aproape 23 de milioane de britanici a avut efectul unei veritabile bombe mediatice: prinţesa Diana, care a murit doi ani mai târziu într-un accident de automobil la Paris, afirma în faţa jurnalistului Martin Bashir că existau "trei persoane" în căsnicia ei - referire la relaţia pe care soţul ei, prinţul Charles, o întreţinea cu Camilla Parker Bowles - şi recunoştea că avea ea însăşi o relaţie extraconjugală, scrie agerpres.ro.

Charles şi Diana erau deja despărţiţi încă din 1992, dar au divorţat abia în 1996. Prinţul Charles, moştenitorul coroanei britanice, s-a căsătorit ulterior cu Camilla, în cadrul unei discrete ceremonii civile, în 2005.

Citește și: Cristoiu: ‘Respingerea dosarului 10 august convine tuturor celor care conduc România de azi. Dacă jandarmii din noul regim n-ar fi duri, demonstrații ar putea da năvală în Guvernul Cîțu’

După 25 de ani de la acel interviu, fratele prinţesei Diana, Charles Spencer, l-a acuzat pe jurnalistul Martin Bashir că a falsificat anumite documente pentru a obţine interviul. El a spus că Martin Bashir i-a arătat extrase de cont - care s-au dovedit a fi false -, ce pretindeau că serviciile de securitate britanice plăteau două persoane angajate la curtea regală pentru a o spiona pe sora lui.

"Dacă nu aş fi văzut acele extrase, nu l-aş fi prezentat niciodată pe Bashir surorii mele", scria Charles Spencer anul trecut într-o scrisoare adresată postului BBC, solicitând totodată scuze publice pentru acele metode "necinstite".

Citește și: Puternic semnal de îngrijorare! Octavian Jurma: ‘București va intra în scenariul roșu, cel mai probabil, săptămâna viitoare’

BBC a anunţat în noiembrie 2020 că a cerut şi lansat o anchetă independentă pentru acel interviu, fapt salutat de prinţul William, fiul cel mare al fostului cuplu princiar Charles-Diana.

Poliţia londoneză a precizat că "în acest dosar, la fel în oricare altul, dacă noi dovezi importante vor fi descoperite, le vom examina".

Citește și: Numire dubioasă făcută de USR în funcția de subprefect al județului Alba: Fost șef de post de poliție cu diplomă de la o ‘universitate’ desființată .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.