Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soția lui Robert Mugabe vrea să-i succeadă la conducerea țării

mugabe

''Prima Doamnă'' din Zimbabwe, Grace Mugabe, şi-a anunţat joi candidatura pentru a-i succeda soţului său, Robert Mugabe, la conducerea ţării după ce preşedintele îşi va părăsi funcţia.

''Lumea spune că vreau să fiu preşedintă. De ce nu ? Nu sunt zimbabweană ?'', a declarat dna Mugabe (49 de ani) în cadrul unei întâlniri la Mazowe (40 km nord de Harare) cu veterani ai luptei de eliberare a ţării.

Dna Mugabe a făcut apel la vicepreşedintele Joice Mujuru, considerat drept unul dintre principalii pretendenţi la succesiunea lui Robert Mugabe, să demisioneze.

''Există mulţi oameni care pot conduce această ţară, nu Mujuru'', a afirmat dna Mugabe, în opinia căreia adjunctul soţului său ''va da înapoi Zimbabwe, în epoca de dinainte de independenţă''.

Robert Mugabe (90 de ani), care a condus ţara din 1980, s-a deplasat de mai multe ori peste hotare din motive medicale, provocând speculaţii că s-ar putea să demisioneze din funcţie înainte de încheierea mandatului în 2018.

Grace Mugabe a fost printre altele numită la conducerea ligii femeilor a partidului aflat la putere, Zanu-PF.

Ambiţiile politice ale ''Primei Doamne'' întâmpină rezistenţă din partea lui Mujuru şi a altora care au participat alături de Robert Mugabe la lupta de eliberare împotriva guvernării de către minoritatea albilor în fosta Rhodesie, în prezent Zimbabwe.

Grace Mugabe este, de asemenea, ţinta unor critici după ce şi-a obţinut doctoratul la Universitatea Zimbabwe din Harare în septembrie, şi se spune că aceasta s-ar fi întâmplat la doar câteva luni după ce s-a înscris la universitate, scrie agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.