Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mugur Isărescu: 'Mai apar întrebări de ce ținem o parte a aurului la Mosco...mă iertați, la Londra! La Moscova nu-l ținem noi, ni-l țin ei'

Inquam Photos / George Calin
Mugur Isărescu

Aurul nu a dispărut din teoria monetară şi de aceea a fost luat în dezbatere şi de BNR pentru că din când în când apar în spaţiul public întrebări legate de faptul că BNR ţine o parte din aur la Londra şi nu îl aduce în România, a declarat Mugur Isărescu, guvernatorul BNR.

„Aurul, vedeţi, nu a dispărut din teoria monetară şi de aceea l-am luat şi noi în dezbatere pentru că din când în când apar discuţi - de ce ţineţi aurul o parte la Mosco…la Londra, scuzaţi-mă, că la Moscova nu îl ţinem, ni-l ţin ei acolo, şi de ce nu îI aduceţi în ţară”, a declarat astăzi Isărescu la evenimentul de lansare a volumului „Rolul băncilor centrale în economiile contemporane: dincolo de stabilitatea preţurilor”, în care sunt reunite lucrări ale guvernatorului BNR, potrivit AGERPRES.

El a explicat că multe bănci centrale, cu unele excepţii, au proporţia aceasta, respectiv jumătate din stocul de aur este ţinut într-un centru internaţional şi pentru credibilitate şi pentru eventuale operaţiuni rapide. “Gajând aurul poţi să obţii  un împrumut – ca să fiu mai clar pentru toată lumea – în câteva ore, nu trebuie să negociezi prea mult, pentru o situaţie de urgenţă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.