Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mugur Isărescu SFIDEAZĂ Parlamentul: a REFUZAT audierea pe un subiect extrem de controversat

Inquam Photos / Octav Ganea
Mugur Isărescu

Guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, ar fi trebuit să răspundă întrebărilor Comisiei economice, industrii şi servicii a Senatului, după ce în presă au apărut informații conform cărora opt bănci au ținut intenționat România în subdezvoltare. Mugur Isărescu a trimis un mail, cu 10 minute înainte de începerea ședinței, în care a explicat că subiectul dezbaterilor este un fake news și nu are de gând să participe la dezbateri politice.

Citește și: Ion Iliescu, atac EXPLOZIV la adresa lui Liviu Dragnea, în Le Figaro: este cea mai gravă CRIZĂ a partidului/ UPDATE: Iliescu: E un fake news

Mai jos redăm scrisoarea trimisă de Guvernatorul BNR către Daniel Zamfir:

„Domnule Președinte,

BNR apreciază preocupările care au ca scop o bună funcționare a economiei românești, în general, și a sistemului financiar, în particular, ceea ce corespunde misiunii sale legale.

De asemenea, întotdeauna, BNR a fost deschisă dialogului și a colaborat cu Parlamentul, exprimându-și opinia în diferite dezbateri, contribuind la clarificările necesare, la soluționări tehnice și la găsirea celor mai potrivite decizii de natură economică.

BNR este o instituție cu o reputație recunoscută, cu o mare credibilitate și care numai pe baze profesioniste și-a prezentat pozițiile referitoare la sistemul bancar românesc ori european în cadrul căruia acționează mai ales după integrarea europeană.

Considerăm, însă, că participarea la discuții născute din știri false, fără nicio legătură cu realitatea, din interpretări personale ale unor analiști ori jurnaliști pot să umbrească scopul principal corect de a lămuri unele situații apărute în societate.

Totodată, BNR nu dorește să se implice în dezbateri politice și consideră că este în folosul întregii societăți ca asemenea dezbateri, cum ar fi cea propusă de dvs., trebuie să aibă loc fără presiuni, fără conotații acuzatoare și trebuie să fie bine pregătite. Din asemenea colaborări corecte putem să desprindem concluziile cele mai potrivite și să asigurăm mediul economic și social de profesionalism, corectitudine, sinceritate și eficacitate. De aceea, nu este oportună participarea la dialogul propus de dvs. pentru astăzi. Rămâne deschisă participarea noastră la discuții constructive, care să aducă mai multă încredere între instituții, între această societate.

Cu această ocazie, dați-mi voie să vă urez, în numele meu și al Consiliului de Administrație, Sărbători fericite și un An Nou bun!

Cu considerație,

Mugur Isărescu”.

.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.