Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mugur Mihăescu dezumflă mitul barilului care a scumpit benzina: Acum zece ani barilul era 145 de dolari și benzina trei lei

zf.ro
Mugur Mihăescu

Acttorul Mugur Mihăescu spune că explozia prețurilor vine să acopere cheltuielile făcute de toate statele în pandemie. Mihăescu spune că nici prețul benzinei nu e unul real, barilul fiind la 125 dolari în vreme ce litrul de benzină a ajuns să coste zece lei, chiar dacă spre exemplu acum zece ani, când barilul era 145 de dolari, un litru de benzină era numai trei lei.

„Statul este cel mai bun manager. In cartea statului de business, capitolul 1 se numeste japca, asta a demonstrat. Sa zicem ca nu-ti mai faci concedii, nu mai bei, nu mai fumezi, dar sa va dau un exemplu: ni se spune ca barilul de petrol este foarte scump, este 125 de dolari, si de aceea platim 10 lei benzina. Acum 10 ani barilul era 145 de dolari si benzina 3 lei. Acum, pentru ca au inchis economiile in asa zisa pandemie, acum nu vor sa dea socoteala si aplica ce stiu ei mai bine, japca. Vin tot felul de oameni cu cravata si ne explica ei frumos cum situatia e grava. In loc sa ne spuna ca au tiparit bani pentru ca au inchis economiile. Sa spuna statul care e sistemul prin care cand era 145 barilul, benzina era 3 lei, iar acum e 125 si benzina 10 lei. As vrea si eu sa aplic in businessul meu privat sistemul asta.

Apoi impozitul pe dividende. Dividendele au fost introduse pentru atunci cand tu, ca investitor, plasai fonduri intr-o companie, iar ea muncea pentru tine. Dar asta nu se aplica SRL-urilor, asta ar trebui aplicata doar in cazul SA-urilor. In cazul unui SRL, investitorii sunt si muncitori, ei nu stau cu un laptop pe o plaja si se uita cum le creste investitia intr-o companie. Este o impozitare total injusta. Iar acum sa mai si creasca acest impozit, este japca.

Acum salariile din sistemul bugetar sunt mai mari decat in privat. Mie mi se pare de neacceptat sa faci aceasta concurenta privatului, apoi doar mediul privat sa raspunda. Dar sunt peste 1 milion de astfel de posturi la stat, este visul oricarui roman acum sa fie angajat la stat. Hai sa vedem cum putem reorganiza, digitaliza, acest sistem, astfel incat sa mai reducem numarul acestor posturi.”, a spus Mugur Mihăescu, la România TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.