Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Multiple intervenții pentru salvamontiști în această sâmbătă: caută o persoană fără telefon dispărută în zona Rânca

News.ro
salvamont

O intervenție de amploare este desfășurată de salvamontiști, care caută pe o suprafață foarte mare o persoană fără telefon în Parâng. O altă intervenție are loc pentru salvarea unui grup blocat în Masivul Buila-Vânturariţa, iar cea de-a treia în Bucegi, la o alpinistă rănită, relatează Mediafax.

Salvamontiștii din Vâlcea intervin, sâmbătă seara, pentru recuperarea unui grup din zona de creastă rămas blocat într-o zonă greu accesibilă și fără lanterne din Masivul Buila-Vânturariţa.

Pe de altă parte, în masivul Parâng salvamontiștii din Gorj intervin pentru căutarea unei persoane dispărută din zona Rânca.

„Căutările se efectuează pe o suprafață foarte mare atât către zona văii Gilortului, cât și către zona Valea Galbenului. Salvamontiștii intervin și cu un câine de căutare și cu o dronă cu termoviziune. Acțiunea se anunță deosebit de dificilă, persoana dispărută nu cunoaște zona și nu are telefon”, transmite Salvamont.

Cea de-a treia intervenție are loc în Bucegi, unde o alpinistă cu experiență a căzut câțiva metri pe Râpa Zăpezii după ce s-a desprins un punct fix.

Alpinista a suferit răni la cap și la bazin, motiv pentru care trebuie scoasă cu targa, iar intervenția este de lungă durată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.