Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Mulțumesc Guvernului României și premierului Marcel Ciolacu'. Cei 36 de cetățeni ai Republicii Moldova, evacuați din Fâșia Gaza, sunt în drum spre Chișinău

Parlamentul Republicii Moldova
Igor Grosu

Cei 36 de cetățeni ai Republicii Moldova, evacuați din Fâșia Gaza, sunt în drum spre casă de la București. Anunțul a fost făcut de președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu, în debutul ședinței plenare a forului suprem, conform deschide.md.

Mulțumesc Guvernului României și premierului Marcel Ciolacu pentru implicarea personală în aducerea lor acasă. Pe această cale doresc să aduc sincere mulțumiri Ministerului nostru de Externe, pentru efort, dar și partenerilor din Egipt, Israel, Ucraina, SUA, pentru că am reușit împreună ca această misiune de evacuare a cetățenilor țării să aibă loc cu succes. Mulțumim tuturor care au fost implicați”, a declarat Grosu.

Amintim că MAEIE a anunțat marți, 7 noiembrie, că cetățenii moldoveni blocați în Fâșia Gaza vor fi evacuați prin punctul de trecere Rafah. Anunțul a fost făcut, după ce autoritățile moldovenești au primit acceptul Israelului și Egiptului.

Ulterior, președintele Maia Sandu a anunțat despre evacuarea a 36 de cetățeni moldoveni. Aceștia au traversat punctul de trecere a frontierei de la Rafah și s-au îndreptat către Cairo (Egipt). În cadrul ședinței Guvernului din 8 noiembrie, prim-ministrul Dorin Recean a anunțat că cei 36 de moldoveni ar urma să ajungă în R.Moldova în această noapte.

Anterior, MAEIE preciza că în Fâșia Gaza s-ar afla aproximativ 120 de cetățeni moldoveni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.