Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Munca de acasă îi sălbăticește: CEO -ul Apple a somat angajații să revină la munca la birou

www.apple.com
casca apple

Apple le-a transmis angajaţilor săi că din septembrie trebuie să se întoarcă la birou cel puţin trei zile pe săptămână, directorul executiv Tim Cook afirmând că mutarea va revigora „colaborarea în persoană, care este atât de importantă pentru cultura noastră”.

Într-un memoriu adresat angajaţilor, Cook a spus că toţi lucrătorii de la sediul companiei şi de la birourile din apropiere vor trebui să se întoarcă marţi şi joi la birouri, cea de-a treia zi fiind stabilită de managerii echipei. Noul program va intra în vigoare începând cu 5 septembrie, a raportat Financial Times, citat de ZF.

Angajaţii Apple din diferite părţi ale lumii se vor întoarce la birouri conform unui orar diferit, în funcţie de circumstanţele locale, a spus Cook în nota văzută de Financial Times.

„Suntem încântaţi să mergem mai departe cu pilotul şi credem că acest cadru revizuit ne va spori capacitatea de a lucra în mod flexibil, păstrând în acelaşi timp colaborarea în persoană, care este atât de esenţială pentru cultura noastră”, a spus CEO-ul Apple, potrivit memoriului.

„Ştim şi că mai avem multe de învăţat. Şi ne angajăm să ascultăm, să ne adaptăm şi să creştem împreună în săptămânile şi lunile următoare.”

Cook a subliniat că aranjamentele au fost un „pilot” şi vor fi ajustate după caz.

Nu este prima dată când Apple anunţă întoarcerea la birouri. În iunie 2021, compania a declarat că plănuia o întoarcere de trei zile pe săptămână în luna septembrie a acelui an, plan anulat din cauza creşterii cazurilor de Covid-19. Mai târziu, unor angajaţi li s-a spus să stea în birouri una sau două zile pe săptămână.

Revenirea greoaie pentru Apple reflectă dificultatea pe care aceasta şi alte mari grupuri din Silicon Valley au avut-o în gestionarea rolului muncii de la birou în era post-pandemică. Companiile s-au confruntat cu presiuni din partea multor angajaţi pentru a păstra condiţiile de lucru la distanţă impuse brusc asupra lor, riscând, altminteri, să piardă un număr semnificativ de angajaţi talentaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.