Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muncitori romani, scosi din ghearele mafiei!

Facebook
muncitori romani sezonieri agricultra
Agenții Poliției Naționale din Spania au desființat o organizație criminală care activa în sectorul exploatării prin muncă și au eliberat unsprezece români care trăiau în condiții dezastruoase, până la punctul în care dormeau înghesuiți pe salte aranjate pe paleți și cărămizi. Șapte indivizi au fost arestați pentru infracțiuni de trafic de persoane și împotriva drepturilor lucrătorilor, acuzați că au recrutat cetățeni români în situații de extremă nevoie sau vulnerabilitate.
Grupul infracțional în sine era format tot din cetățeni români care recrutau conaționali din orașul Movileni, județul Iași. Membrii grupării ofereau victimelor un loc de muncă în Spania cu un salariu de 500 de euro pe lună. Au recrutat în acest mod, în trecut, circa douăzeci de persoane din România pe care le-au exploatat apoi în Spania, în timpul campaniei de cules măsline, din noiembrie și până în luna februarie din anul următor. La terminarea campaniei de recoltare a măslinelor, victimele s-au întors în țara lor fără să primească salariile promise de gruparea care i-a recrutat.
Potrivit publicației La Mar de Onuba, muncitorii români lucrau multe ore pe zi pe moșiile agricole din orașul Antequera din Malaga și, uneori, fără să fie înregistrate la serviciul de securitate socială. Au fost cazați în depozite din cadrul fermelor, în condiții foarte precare și lipsite de igienă. După o zi întreagă de muncă, lucrătorii dormeau înghesuiți pe saltele așezate pe niște paleți sau cărămizi. De asemenea, nu aveau posibilitatea de a părăsi ferma în niciun moment și nici nu au avut contact cu alte persoane. Având în vedere această izolare, ei se aflau la mila traficanților.

 

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.