Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Municipalitatea a decis înfiinţarea Primăriei Copiilor, pentru elevii claselor V-VIII

consiliuCGMB

Municipalitatea va înfiinţa Primăria Copiilor, proiect care are ca scop "implicarea elevilor în procesul democratic al ţării şi în acţiuni civice", potrivit unui proiect de hotărâre aprobat, miercuri, în unanimitate, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Proiectul este dedica elevilor din clasele V-III şi prevede crearea unor consilii locale organizate la nivel de clase sau şcoli, un primar şi şase viceprimari.

Proiectul a fost aprobat cu unanimitate de voturi. "Scopul acestui demers este de a promova implicarea civică şi conştientizarea drepturilor şi obligaţiilor cetăţenilor ca parte activă a comunităţii prin exersarea unui proces democratic de reprezentare şi exprimare la nivel local în rândul elevilor claselor V-VIII din şcolile bucureştene şi constituirea unei structuri consultative care exersează procese democratice prin exprimarea aşteptărilor, a nevoilor şi totodată prin propunerea soluţiilor, sub formă de proiecte”, se arată în proiectul de hotărâre.

Potrivit expunerii de motive, proiectul are ca scop crearea unor consilii locale organizate la nivel de clase, şcoli şi la nivel de oraş, un primar al Capitalei şi şase viceprimari de Capitală, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.