Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Municipiul Deva, în topul numărului de apartamente izolate termic

www.zf.ro
izolare termica

Deva cu peste 500 de apartamente izolate termic in ultimi doi ani, vrea sa ajunga in urmatorii ani la 3000 de apartamente, toate finantate din fonduri europene.

În numai doi ani, peste 500 de apartamente au fost izolate termic, iar proprietarii lor plătesc mai puţin la întreţinere. 10 blocuri de locuinţe din Deva şi-au schimbat radical înfăţişarea în urma proiectelor de anvelopare derulate de Primărie. De mare ajutor pentru modernizarea imobilelor au fost fondurile europene nerambursabile atrase, în decursul a numai doi ani, de primarul Petru Mărginean, şi echipa sa.

„Noul Program Operaţional Regional, ce se va derula până în anul 2020, ne oferă posibilitatea eficientizării energetice a mult mai multor imobile de locuit. În ultimele trei luni, am avut mai multe întâlniri cu preşedinţii şi membrii Asociaţiilor de Proprietari din Deva pentru a le prezenta ghidurile de finanţare şi avantajele acestui program, contribuţia care revine fiecărei părţi implicate şi lucrările de reabilitare care se vor realiza. Există documentaţii în pregătire pentru câteva zeci de blocuri din Deva. Următorul pas este aplicarea pentru finanţarea care se va deschide în curând.”

Contribuţia Asociaţiilor de Proprietari este de 25% din valoarea proiectului. Locatarii, persoane cu dizabilităţi sau veterani de război, vor beneficia de o reducere importantă la plata contribuţiei. La iniţiativa primarului Devei şi a Consiliului Local, se lucrează deja la un proiect de hotărâre pe această temă.

„Noul program de eficientizare energetică a blocurilor de locuinţe prevede, pe lângă anvelopare, intervenţii la partea de instalaţii termice, reparaţii şi hidroizolaţie la acoperişuri, realizarea infrastructurii interioare de iluminat, modernizarea lifturilor, unde acestea există, şi a instalaţiilor din subsol. Practic, sunt lucrări de anvergură care se vor efectua şi care vor asigura tot confortul locatarilor. Devenii care locuiesc într-un bloc eficientizat energetic au o serie de avantaje, pe lângă confortul sporit: costuri mai mici la întreţinere, un imobil arătos atât la interior, cât şi la exterior, garanţie extinsă pentru lucrări.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.