Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muniție din războaiele mondiale, distrusă controlat pe un câmp din Harghita

asia-news.com
munitie

Echipajul pirotehnic din cadrul ISU Harghita a executat, joi, în localitatea Cârța, o distrugere controlată de muniții și elemente de muniții rămase în urma conflagrațiilor mondiale.

Potrivit ISU Harghita, au fost distruse controlat muniții și elemente de muniții rămase în urma conflagrațiilor mondiale, descoperite de cetățeni pe raza județului în ultimele trei luni. Acestea au fost asanate de echipa pirotehnică.

Este vorba de un proiectil exploziv calibru 150 mm și trei bombe aruncător calibru 82 mm, scrie Mediafax.

Reprezentanții ISU Harghita atrag atenția că munițiile neexplodate reprezintă în continuare un real pericol, iar cine descoperă astfel de elemente trebuie să anunțe imediat acest lucru prin apel la 112, să nu atingă, să nu lovească și să nu miște muniția. De asemenea, să țină cont că în zona în care au fost găsite este posibil să existe și alte elemente de muniție neexplodată, drept pentru care pompierii spun că nu trebuie permis accesul, nu se va face foc și nu se vor executa lucrări de îmbunatățiri sau săpături în zonă, până la sosirea echipei pirotehnice, care va cerceta zona și va efectua detectarea altor elemente de muniție. Sub nicio formă, copiii nu trebuie lăsați să se joace cu aceste elemente de muniție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.