Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muniție pentru Ucraina: Industria de apărare europeană ar putea să nu fie capabilă să livreze Ucrainei obuzele promise

Twitter
munitie

Oficialii francezi și polonezi ar fi în contradicție dacă firmele locale din UE sau concurenții ar trebui să primească contractele comune ale UE pentru a furniza muniție Ucrainei, a informat Politico pe 19 aprilie.

 

Uniunea Europeană a aprobat achiziționarea a un milion de cartușe de artilerie pentru Ucraina pe 20 martie. Politico, citând trei diplomați familiarizați cu situația, a scris că planul a fost ca țările UE să „unească și să tragă bani dintr-o oală comunală” pentru a ajuta să furnizeze artileria atât de necesară în următoarele 12 luni.

Programul constă în trei etape, și anume transferul carcasei de artilerie existente din arsenalele țărilor UE, achizițiile comune de muniție și producția cartușelor de artilerie rămase.

Unul dintre principalele puncte de controversă se referă la nivelul restricțiilor privind finanțarea producătorilor din UE și în ce măsură țări precum SUA și Regatul Unit ar trebui să fie implicate în achiziții. Potrivit Politico, Franța a făcut eforturi pentru menținerea fondurilor în UE.

Diplomații au declarat că în cele din urmă este o chestiune de „viteză sau industrie europeană”, deoarece industria de apărare europeană ar putea să nu fie capabilă să livreze Ucrainei un milion de obuze în următoarele 12 luni, așa cum s-a promis.

La o întâlnire cu miniștrii apărării din UE la Stockholm pe 8 martie, ministrul Apărării Oleksii Reznikov a declarat că principalele priorități pentru Ucraina sunt mai multe sisteme de apărare aeriană și un milion obuze.

Când a raportat despre scurgerea în masă a informațiilor americane, Washington Post a scris pe 12 aprilie că contraofensiva mult așteptată a Ucrainei, care este văzută ca un moment critic pentru reluarea teritoriului ucrainean sub controlul Rusiei, se pare că a fost amânată din cauza unei combinații de factori, inclusiv vremea, livrările lente de echipamente și muniția insuficientă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.