Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muntenegru a aprobat utilizarea vaccinului chinezesc Sinopharm

Sinopharm
Sinopharm vaccin

Autorităţile sanitare din Muntenegru au anunţat luni că în scurt timp vor aproba utilizarea vaccinului dezvoltat de compania chineză Sinopharm, după ce l-au autorizat deja pe cel rusesc Sputnik V, deşi campania de vaccinare în această ţară balcanică de 642.000 de locuitori încă nu a început, relatează EFE, potrivit AGERPRES.

Zeljka Bozovic, membru al Institutului Farmaceutic din Muntenegru, a declarat că este posibil ca primele doze de vaccin Sputnik V să ajungă săptămâna aceasta în ţară, deşi nu se ştie data exactă.

În declaraţii acordate portalului Vijesti, Bozovic a precizat că este pe cale să se dea undă verde şi vaccinului britanico-suedez AstraZeneka, pe care Muntenegru ar trebui să-l primească prin intermediul programului internaţional COVAX.

Potrivit mass-media locale, Muntenegru, care deocamdată nu a primit niciun vaccin şi este una dintre ţările cele mai afectate de pandemia de COVID-19 din regiunea balcanică, ar trebui să primească 82.000 de doze de la AstraZeneka, înainte de încheierea actualului trimestru.

De la începerea pandemiei, ţara a înregistrat în total 68.921 de cazuri şi 890 de decese de COVID-19 şi se confruntă în prezent cu o creştere a contagierilor, astfel încât a fost decretată o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii.

Restaurantele, cafenelele, centrele comerciale şi instituţiile de cultură sunt obligate să închidă la 18:00 ora locală, în timp ce transportul public interurban nu circulă în weekend-uri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.