Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muntenegru: Premierul Milo Djukanovic obţine încrederea parlamentului pentru un nou guvern

Premierul Muntenegrului, Milo Djukanovic, a obţinut miercuri seară votul majorităţii deputaţilor din parlament pentru a-şi schimba partenerul în cadrul coaliţiei la putere, după retragerea principalului său aliat, Partidul Social Democrat (SDP), transmite AFP. 

Milo Djukanovic rămâne în funcţie cu sprijinul a trei din cei patru deputaţi ai partidului Muntenegru pozitiv, după ce a acceptat condiţia acestei formaţiuni de a forma un guvern care să reunească toate partidele parlamentare şi să aibă ca misiune organizarea viitoarelor alegeri. 

După trei zile de dezbateri, prim-ministrul a chemat partidele parlamentare "să îşi asume partea lor de responsabilitate şi să ajute ţara în consolidarea stabilităţii" la viitoarele alegeri legislative, în principiu prevăzute în primăvara acestuia an şi cel mai târziu în octombrie. 

"Guvernul va rămâne în funcţie până la finalul mandatului său ataşat fără rezervă (...) obiectivelor pe care şi le-a stabilit, aderarea la NATO şi continuarea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană", a adăugat Milo Djukanovic. 

În ultimele luni, opoziţia a cerut în repetate rânduri demisia lui Milo Djukanovic şi formarea unui guvern de tehnicieni fără apartenenţă politică având misiunea "de a organiza alegeri libere şi corecte". 

Milo Djukanovic, 53 de ani, domneşte fără întrerupere de 25 de ani peste această mică fostă republică iugoslavă cu 650.000 de locuitori.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.