Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muntenegru, Serbia și Kosovo vor trimite echipe de salvare în Albania în urma cutremurului de 6,4 grade

facebook.com
cutremur seism

Muntenegru, Serbia și Kosovo vor trimite echipe de salvare pentru a asista la eforturile autorităților din Albania în urma cutremurului de 6,4 grade produs marți dimineața în apropierea capitalei Tirana, relatează site-ul publicației Balkan Insight.

Alte țări, precum Grecia și Italia, s-au oferit să ajute în operațiunile de recuperare din Albania.

"Este un moment dramatic în care trebuie să ne păstrăm calmul, să fim apropiați și să depășim șocul", a declarat premierul albanez Edi Rama.

Autoritățile au informat că bilanțul cutremurului produs marți dimineață a ajuns la 15 morți și 600 de răniți. Mulți dintre ei sunt încă prinși sub dărâmături.

Școlile au fost închise marți în localitățile Durrës, Lezhë și Tirana.

Mai multe replici ale seismului s-au produs marți în Albania, Bosnia și în alte țări din regiune, cea mai puternică fiind înregistrată în Bosnia și Herțegovina și având magnitudinea de 5,4 grade.

Citește și: Aliații NATO încheie un acord dentru a prelua o parte din costurile alianței susținute de SUA

Guvernul din Kosovo a donat 500.000 de euro pentru a ajuta la reconstrucția Albaniei, iar mai mulți kosovari s-au oferit să îi găzduiască pe cei rămași fără locuință.

Miniștrii Sănătății și de Interne din Muntenegru au vizitat cea mai afectată localitate din Albania și s-au oferit să îngrijească răniții în spitalele publice din țara lor.

Serbia a informat că va trimite 13 membrii ai echipei speciale pentru salvare, în timp ce președintele sârb Aleksander Vucic a discutat la telefon cu Edi Rama.

Ministerul Apărării anunță că în cursul zilei de marți se vor deplasa în Albania două aeronave ale Forțelor Aeriene Române care vor transporta echipa de căutare-salvare RO-USAR din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cu echipamente și tehnică de intervenție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.