Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mureș: Peste 130 de candidaturi au rămas definitive în județ

pixabay.com
diverse, politica, vot, alegeri

Biroul de Circumscripţie Electorală numărul 28 Mureş a constatat rămânerea definitivă a 132 de candidaturi depuse de zece formaţiuni politice şi un candidat independent, majoritatea acesta fiind pentru Camera Deputaţilor, informează agerpres.ro.

SURSE - Sondaj intern: partidul care face jocurile guvernării. PSD defilează, PNL recuperează


Potrivit BEJ Mureş, din cele 132 de candidaturi rămase definitive, 50 sunt pentru Senat şi 82 pentru Camera Deputaţilor, fiind depuse de Partidul Mişcarea Populară (PMP), Partidul Social Democrat (PSD), Partidul Naţional Liberal (PNL), Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR), Partidul România Unită (PRU), Alianţa Noastră România (ANR), Uniunea Salvaţi România (USR), Partidul România Mare (PRM), Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE), Partidul Ecologist Român (PER) şi independentul Costel Neacşu.

Preot, mesaj ȘOCANT pentru femeile care fac avort: mai bine naşteţi-i, botezaţi-i şi apoi omorâţi-i


Numărul candidaturilor depuse a fost mult mai mare, însă BEJ Mureş a respins candidatura deputatului Florin Ionaş Urcan de pe lista PNL, în urma rămânerii definitive a raportului de evaluare a stării de incompatibilitate a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), decizie confirmată de instanţele de judecată. 

De asemenea, în urma respingerii listei PRM, pe motiv că pe aceasta nu se regăsesc şi femei, reprezentanţii Partidului România Mare au decis retragerea candidaţilor, cu excepţia primilor de pe fiecare listă. În acest fel, PRM are în judeţul Mureş câte un candidat la Camera Deputaţilor şi la Senat. 

BEJ Mureş a respins şi un candidat din partea Partidului Oamenilor Liberi (POL) pe motiv că acesta nu a depus numărul necesar de semnături de susţinere. Dosarul a ajuns în instanţă şi s-a formulat o excepţie de neconstituţionalitate, care va fi înaintată Curţii Constituţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.