Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mureş: Controale ale ISU la Spitalul Clinic de Urgenţă privind depozitarea buteliilor de oxigen

Spitalul Sfântul Sava
spital testari

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş a anunţat, joi, că, în urma apariţiei în spaţiul public a unor acuzaţii formulate la adresa Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş referitoare la modul de depozitare a tuburilor de oxigen, s-a autosesizat şi a efectuat două controale în legătură cu exploatarea staţiilor de oxigen şi depozitarea buteliilor de oxigen în unitatea spitalicească.

În urma verificărilor efectuate de pompieri, nu au fost depistate nereguli, precizează sursa citată.

"Ca urmare a unor imagini şi articole apărute în spaţiul public în cursul lunilor aprilie- mai 2021, referitoare la un eventual pericol de explozie la Spitalul Clinic Judeţean Mureş - Secţia Infecţioase, pentru corecta informare a cetăţenilor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Horea' al judeţului Mureş face următoarele precizări: în data de 07 aprilie 2021, la nivelul ISU Mureş s-a dispus efectuarea unui control la obiectivul mai sus menţionat cu personal din cadrul Inspecţiei de Prevenire; în data de 05 mai 2021, a fost dispusă executarea unui nou control la nivelul aceluiaşi obiectiv, având drept scop verificarea respectării măsurilor de prevenire şi stingerea a incendiilor. În urma celor două controale efectuate, personalul ISU a constatat că se respectau prevederile legale privind apărarea împotriva incendiilor la exploatarea staţiilor de oxigen şi la depozitarea buteliilor de oxigen, prevăzute în ordinul 146/1427 din 24 octombrie 2013 pentru aprobarea Dispoziţiilor generale de apărare împotriva incendiilor la unităţi sanitare", se arată într-un comunicat de presă al ISU Mureş preluat de Gerpres

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş a precizat că nu a primit nicio solicitare în scris sau verbală referitoare la modul în care ar fi depozitate tuburile de oxigen la Clinica de Boli Infecţioase II din Târgu Mureş, dar că, în urma apariţiei în spaţiul public a informaţiei, instituţia s-a autosesizat şi a acţionat preventiv pentru a împiedica producerea unei eventuale situaţii care ar fi putut pune în pericol vieţi.

În data de 5 aprilie, deputatul USR-PLUS Emanuel Ungureanu a postat pe Facebook o filmare cu o serie de tuburi de oxigen depozitate în curtea Clinicii de Boli Infecţioase II din Târgu Mureş, susţinând că există un risc de producere a unui incendiu.

"Acesta este un spital suport COVID-19 din Târgu Mureş. Am primit astăzi sesizări de la pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 despre faptul că tuburile de oxigen sprijină pereţii Clinicii de Boli Infecţioase II din Târgu Mureş. În drum spre Bucureşti am oprit să văd dacă este adevărat. Priviţi! Rog DSU şi Conducerea Spitalului Judeţean Mureş condusă de un pesedist pe nume Gârbovan să îndepărteze pericolul şi să depoziteze corect tuburile de oxigen. Riscul de incendiu este uriaş! După ce am închis camera, la puţine minute, a venit la poartă doamna conferenţiar Ţilea care mi-a explicat că tuburile de oxigen care sprijină pereţii şi sunt aruncate pe jos ar fi goale. În acelaşi timp, m-a asigurat că din 4 în 4 ore este verificată instalaţia de gaze medicale a acestei unităţi sanitare, în fapt, o clădire în ruină. Eu fac apel la ISU Mureş să verifice dacă este în regulă ca aceste tuburi de oxigen să sprijine pereţii unui spital, chiar lângă staţia de oxigen! Pericolul este evident", arăta, pe Facebook, deputatul USR-PLUS Emanuel Ungureanu.

Managerul Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş, dr. Ovidiu Gîrbovan, a susţinut atunci că tuburile de oxigen filmate de în curtea Clinicii de Boli Infecţioase II din Târgu Mureş erau goale şi că urmau să fie ridicate de o firmă specializată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.