Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Murray spune că tenisul ar trebui să urmeze exemplul rugbiului în ceea ce priveşte modul în care jucătorii îi tratează pe arbitri

Eurosport
Any Murray

Andy Murray a declarat că jucătorii trebuie să fie mai atenţi la modul în care îi tratează pe arbitri, deoarece "probabil că s-au depăşit limitele" în ultimii ani, şi a indicat rugbIul ca exemplu de interacţiune respectuoasă cu aceştia, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Fostul număr unu mondial a vorbit la Indian Wells, unde va juca împotriva lui Andrey Rublev, care a fost exclus săptămâna trecută la Dubai, după ce un oficial a spus că sportivul a folosit cuvinte obscene la adresa unui arbitru de linie.

Rusul a negat acuzaţia şi ulterior a făcut apel la decizie.

"Noi toţi jucătorii - şi cred că eu însumi am fost vinovat de acest lucru - trebuie să fim puţin atenţi la modul în care vorbim şi ne purtăm cu oficialii", a declarat Murray.

"Înţeleg că în focul meciului uneori se întâmplă lucruri. Dar, în ultimii patru sau cinci ani, au existat o serie de cazuri în care, probabil, s-au depăşit limitele şi poate că nu s-a făcut suficient de mult în această privinţă."

ATP a avertizat asupra unor pedepse mai stricte pentru comportamentul nepotrivit pe teren în 2022, după ce Alexander Zverev a fost exclus de la un eveniment din Acapulco pentru că şi-a lovit racheta de scaunul arbitrului şi după o serie de ieşiri nervoase ale lui Nick Kyrgios.

"Probabil că trebuie să ne uităm cu toţii puţin la noi înşine şi să ne întrebăm: "Este acesta într-adevăr modul în care vrem să ne comportăm cu arbitrii, cu deciziile greşite şi alte lucruri?". a adăugat Murray.

"Rugbiul este un exemplu excelent pentru modul în care trebuie să ne comportăm cu arbitrii. Totul este tratat cu respect. Probabil că am putea face o treabă mai bună în acest sens şi în tenis".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.